Home » D:News » Începuturile utilizării săpunului şi unde poţi găsi unul de calitate în România

Începuturile utilizării săpunului şi unde poţi găsi unul de calitate în România

Publicat: 04.12.2019
Săpunul este unul dintre cele mai folosite produse de igienă personală din întreaga lume. A fost folosit încă de acum 6.500 de ani de către vechii sumerieni, care l-au creat din cenuşă şi uleiuri şi îl utilizau atât pentru curăţare, cât şi pe post de remediu medicinal. Tehnica preparării săpunului a fost preluată apoi de către egipteni şi greci, cu mai bine de 4.000 de ani în urmă. Germanii şi galii au fost cei care au folosit săpunul şi ca spumă de ras. Pentru crearea lui au utilizat grăsime provenită de la capre, cerbi sau vite.

Mai târziu, în primul secol al erei noastre, romanii au început să producă săpun pe bază de sodă şi grăsimi animale. Pentru că nu mirosea, nobilii bogaţi îl utilizau împreună cu diverse flori aromatice care aveau scopul de a le înmiresma coprurile.

Denumirea de „săpun” provine de la Muntele Sapo, un loc legendar din Roma antică unde aveau loc sacrificii ritualice de animale. Grăsimea de la aceste animale se amesteca cu cenuşa de sub altarul ceremonialelor, iar substanţa rezultată se scurgea, în urma ploilor, pe malurile râului Tibru, de la poalele muntelui. Femeile care veneau să spele rufele aici au observat că, după ploi, rufele lor rămâneau mult mai curate.

În acest fel săpunul a ajuns să fie folosit nu doar pentru curăţarea trupului, cât şi a hainelor, până la inventarea detergenţilor.

În prezent, pe piaţă se găsesc o gamă largă de săpunuri, însă de departe se remarcă produsele SABON.

Cuvântul „sabon” înseamnă săpun în ebraică, iar brandul care poartă acest nume a început în urmă cu 22 de ani, când doi prieteni din Israel au creat în ţara lor un mic magazin de săpunuri. Reţeta pe care au folosit-o iniţial era veche de şapte decenii şi au obţinut-o tocmai din îndepărtata Australie, unde au şi călătorit.

De la săpunurile fabricate manual, aceştia au trecut la produse de îngrijire a corpului şi pentru casă, oferind o gamă largă de texturi şi arome încântătoare.

SABON s-a extins, ajungând în 20 de ani la 180 de magazine, dintre care 16 numai în România. În acestea se găsesc o gamă largă de produse de igienă personală, dar şi de îngrijire a corpului, tenului sau părului, precum şi pentru casă, create cu ingrediente naturale de înaltă calitate, cum ar fi sarea marină, nămolul terapeutic şi algele de la Marea Moartă, dar şi elemente botanice din zona Mării Mediterane şi de mai departe. Nu lipsesc nici produsele pe bază de ulei de măsline şi uleiuri esenţiale obţinute din diverse plante şi fructe. Apropo, ştiaţi că francii au fost cei care au creat primele săpunuri pe bază de ulei de măsline, în secolul VII al erei noastre?

Pentru că SABON este partener în programul Mastercard Premium & Business din 2015, aveţi 15% reducere la orice produs pe care îl achiziţionaţi, iar gama este extrem de variată. Răsfăţul cu produse care îngrijesc, hrănesc şi catifelează pielea este şi vizual, deoarece sunt ambalate precum nişte daruri preţioase pe care ţi le poţi oferi atât ţie însuţi, cât şi celor dragi. Vin sărbătorile de iarnă, iar articolele din gamele SABON pot fi cadouri excelente, mai ales că beneficiezi şi de reducerea de 15% dacă ai un card Mastercard.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase