Home » D:News » Roverul Mars 2020 a trecut de testele de performanţă

Roverul Mars 2020 a trecut de testele de performanţă

Roverul Mars 2020 a trecut de testele de performanţă
Publicat: 25.12.2019
Mars 2020 este programat pentru lansare în vara anului 2020.

Inginerii de la Jet Propulsion Lab (JPL) au efectuat o serie de teste care să demonstreze capacitatea roverului Mars 2020 de a se deplasa pe diferite suprafeţe înclinate şi de a-şi susţine propria greutate. Aceştia au declarat roverul pregătit pentru operarea pe Marte, notează Futurism.

„Testul a dovedit fără echivoc că rover-ul poate funcţiona sub propria sa greutate şi a demonstrat pentru prima dată multe dintre funcţiile de navigare autonomă. Aceasta este o etapă majoră pentru Marte 2020”, explică inginerul Rich Reiber, inginerul responsabil pentru sistemele de mişcare al proiectului.

Oficialii NASA explică faptul că Mars 2020 este mai rapid faţă de roverele lansate anterior, atât în termeni de luare a deciziilor, dar şi în termeni de deplasare. Inginerii au instalat la bordul acestui rover camere mult mai avansate şi computere care să proceseze respectivele imagini mult mai eficient. Datorită tehnologiei folosite, Mars 2020 va fi capabil să se deplaseze 200 de metri în medie de-a lungul unei zile marţiene; în comparaţie, recordul legat de cea mai lungă distanţă parcursă într-o singură zi îi aparţine lui Opportunity, care a parcurs 214 metri.

NASA va lansa acest rover în vara anului 2020 şi dacă drumul va fi parcurs fără probleme, Mars 2020 ar trebui să ajungă pe Marte în luna februarie 2021. Misiunea acestui rover include căutarea semnelor de viaţă microbiană, dar şi colectarea rocilor pe care ulterior să fie transportate către Pământ.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase