Home » D:News » Impossible Sausage, un produs de ”carne alternativă”, lansat la CES

Impossible Sausage, un produs de ”carne alternativă”, lansat la CES

Impossible Sausage, un produs de ”carne alternativă”, lansat la CES
Publicat: 08.01.2020
Un înlocuitor de carne bazat pe plante a fost lansat la Las Vegas de unul dintre principalii producători de „carne alternativă”, Imposible Foods, firma din spatele Impossible Burger, care vrea să ajungă la un public global cu cea mai recentă masă vegetariană, prezentată la târgul CES.

Primul produs care reprezintă acest brand – the Impossible Sausage- va fi disponibil începând de săptămâna viitoare la 67 de restaurante Burger King din SUA, într-un sandwich denumit Croissan’wich.

Compania rivală Beyond Meat a oferit un produs asemănător unui cârnat, produs în laborator, încă din 2018, însă Impossible Foods, oferă şi un înlocuitor de bază pentru carnea de porc, despre care spune că poate fi utilizat într-o gamă largă de reţete tradiţionale.

Noile produse sunt concepute pentru a respecta regulile kosher şi halal.

Cârnaţii şi produsele de porc bazate pe plante sunt fabricate cu heme – o moleculă derivată din plante care conţine fier şi care seamănă cu sângele. Heme se găseşte şi în carnea reală.

Noile produse nu conţin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

„Acum accelerăm extinderea portofoliului nostru de produse către mai multe alimente preferate ale lumii”, a declarat Patrick Brown, fondatorul şi directorul executiv al Impossible Foods, potrivit Mediafax. „Nu ne vom opri până nu eliminăm nevoia de consum a produselor animale din lanţul alimentar şi vom face ca sistemul alimentar global să fie unul sustenabil”.

Alternativa pentru carnea de porc conţine aproximativ jumătate din caloriile cărnii reale şi are, de asemenea, un conţinut mai scăzut de grăsimi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase