Terapie Intensivă pentru bolnavii de coronavirus, construită gratis de mai multe firme din Mehedinţi

13 03. 2020, 15:45

O clădire veche în care a funcţionat tot un spital a început să fie renovată, vineri, pentru a fi transformată în pavilion de Terapie Intensivă pentru bolnavii de coronavirus.

Aici vor fi amenajate şase saloane care vor funcţiona în subordinea spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

„Aici facem lucrări de amenajare a unui spaţiu de Terapie Intensivă. Am zis să fie, în caz că avem nevoie de Terapie Intensivă, să nu intre în spitalul mare, să ia contact cu ceilalţi pacienţi”, a declarat Ionuţ Şerban, manager SJU Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Lucrările au început vineri şi vor fi gata în 3-4 zile, spun autorităţile din Mehedinţi.

Toate lucrările de renovare şi amenajare se fac pe cheltuiala unor firme din Mehedinţi care pun la dispoziţie atât materialele de construcţii, cât şi forţa de muncă.

„Acest spaţiu va fi unul de rezervă în cazul în care această epidemie va avansa. Este important să fim pregătiţi. După cum se lucrează, cred că în 3-4 zile va fi gata,totul va fi pus la punct. Astăzi s-au confirmat două cazuri la Mehedinţi. Sperăm să nu fie aduşi la terapie Intensivă pentru că aici va fi ultima redută împotriva acestui coronavirus”, a declarat Marius Screciu, primar Drobeta Turnu Severin.

La rândul său, Aladin Georgescu, preşedinte CJ Mehedinţi, a spus că firmele din Drobeta Turnu Severin care vând materiale de construcţii şi alte firme şi-au dat mâna şi s-au apucat de lucru.

În Mehedinţi, vineri, până la ora 15.00, două persoane erau confirmate cu coronavirus.

Acestea sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.