Home » D:News » Cum ajută Stephen Hawking omenirea să lupte împotriva coronavirusului?

Cum ajută Stephen Hawking omenirea să lupte împotriva coronavirusului?

Cum ajută Stephen Hawking omenirea să lupte împotriva coronavirusului?
Publicat: 23.04.2020
Ventilatorul pe care l-a folosit astrofizicianul britanic a fost donat Spitalului Papworthm,din Cambridge, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu Covid-19.

Lucy Hawking, fiica omului de ştiinţă, a declarat pentru Cambridge Independent că tatăl său „a primit un tratament minunat, dedicat şi solidar la Royal Hospital Papworth şi la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge”. Ca pacient care necesita ventilaţie, îngrijirile oferite de Spitalul Papworth „au fost extrem de importante pentru tatăl meu şi l-au ajutat să depăşească momente dificile”.

Fiica savantului a explicat că, „după moartea lui, am restituit întregul echipament medical pe care l-a utilizat şi care aparţinea NHS (n.r. – Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie), dar au rămas câteva lucruri pe care el le cumpărase”.

Ţinând cont de criza pe care a provocat-o virusul Covid-19, Lucy a precizat că a luat legătura cu şefii Spitalului Papworth pentru a oferi ventilatorul astrofizicianului Stephen Hawking.

Marele savant Stephen Hawking a contribuit la stabilirea bazelor cosmologiei moderne şi a devenit un personaj emblematic al culturii populare.

Citeşte continuarea pe Gândul! 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase