Home » D:News » BAC 2020. Cum se desfășoară Bacalaureatul din acest an

BAC 2020. Cum se desfășoară Bacalaureatul din acest an

BAC 2020. Cum se desfășoară Bacalaureatul din acest an
Condiții speciale la BAC 2020
Publicat: 22.05.2020

Examenul de Bacalaureat din acest an se va desfășura în condiții speciale. La BAC 2020, într-o sală de clasă vor fi cel mult 10 elevi, dar și un cadru medical, iar candidaților li se va lua temperatura la intrarea în școală.

„Nu mă simt foarte pregătită. Cursurile online nu mă prea ajută”, spune o elevă.

Examenul de Bacalaureat din această vară se va susține în săli de clasă în care vor fi cel mult 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Candidaților li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius, iar elevii vor fi obligati să poarte masca în timpul examenelor.

Cadru medical, obligatoriu în sala de examen de la BAC 2020

Mai mult, în fiecare sală de clasă prezenţa unui cadru medical este obligatorie.

Anul acesta, Bacalaureatul începe cu proba scrisă La limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la Limba şi literatura maternă, pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

O elevă de clasa a XII-a spune că lucrează zi de zi pentru a lua note mari la Bacalaureat, însă tot nu se simte pregătită.

„Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditaţiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac. O să fie un rezultat foarte slab la Bac. Foarte slab. Sunt şi alţii care se chinuie şi nu pricep, nu înţeleg. Am o colegă care se chinuie să înveţe şi nu înţelege exact ce a făcut acolo. Lecţia este video, de pe net. Degeaba se chinuie să facă dacă nu înţelege”, a spus Andreea, o elevă de clasa a XII-a, citată de Mediafax.

Ca Andreea mai sunt şi alţi elevi. Pentru a veni în ajutorul lor, vor fi organizate cursuri de pregătire, timp de două săptămâni, în școli. Iar regulile vor fi stricte. Cei de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore la școală, iar cei din ciclul gimanazial două ore.

Vă recomandăm să citiți și:

Vrei să înveţi ceva foarte bine?! Dezbate cu tine însuţi

Poate fi posibil să înveţi în timpul somnului, dar nu aşa cum îţi imaginezi

Chimia, ştiinţa centrală a lumii care ne fascinează cu fiecare reacţie. Un VIDEO interactiv din care înveţi / îţi aminteşti multe

Somnul înaintea unui examen este la fel de benefic precum învăţatul intens

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase