Home » D:News » Comoara de sub picioarele lor. Un pavaj din mozaic a fost descoperit sub o vie în nordul Italiei

Comoara de sub picioarele lor. Un pavaj din mozaic a fost descoperit sub o vie în nordul Italiei

Comoara de sub picioarele lor. Un pavaj din mozaic a fost descoperit sub o vie în nordul Italiei
Sursa foto: Facebook Negrar di Valpolicella
Publicat: 29.05.2020

Un pavaj din mozaic de pe vremea romanilor a fost descoperit sub o podgorie în nordul Italiei. Mult așteptata descoperire a fost făcută în sfârșit după decenii de cercetări.

GALERIE FOTO

Inspectorii din comuna Negrar di Valpolicella, situată la nord de provincia Verona, au publicat imagini cu plăcile din mozaic care erau îngropate „chiar sub picioarele” cercetătorilor, la câțiva metri sub pământ.

Pavajul din mozaic foarte bine conservat a fost descoperit sub o vie în nordul Italiei

Potrivit oficialilor, experții au găsit primele dovezi ale existenței unei vile romane în acel loc în urmă cu mai bine de un secol. Tehnicienii încă mai desfășoară cu foarte mare grijă lucrări de excavare în acel loc pentru a vedea cu exactitate tot ce a rămas din clădirea antică. „Avem un singur obiectiv acum, anume să identificăm extinderea exactă a clădirii antice”, au transmis aceștia.

Imaginile publicate pe rețeaua socială Facebook arată mozaicul foarte bine conservat precum și fundația vilei.

Pe website-ul oficial al comunei oficialii au transmis că arheologii au găsit în sfârșit artefactele „după zeci de ani de încercări eșuate”.

De asemenea, experții au transmis că se vor consulta cu propietarii podgoriei și cu autoritățile pentru a „identifica cele mai bune opțiuni pentru a face această comoară arheologică de sub picioarele noastre accesibilă din nou”, potrivit BBC.

Specialiștii vor avea nevoie de „resurse semnificative” pentru a termina lucrările. Însă autoritățile locale au promis să le ofere „tot ajutorul necesar” pentru a continua lucrările de excavare.

Pompeii, orașul roman îngropat după erupția lui Vezuviu, s-a redeschis oficial publicului marți. Orașul a fost închis timp de mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Acropola din Atena s-a redeschis vizitatorilor la începutul lunii mai.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un cimitir al mamuților descoperit în Mexic

Oase vechi de 500 de ani spun povestea primilor sclavi africani din America

”Cel mai mare vulcan de pe Pământ” tocmai a fost descoperit în Hawaii. L-a detronat pe Mauna Loa

Unul dintre cele mai mari tezaure romane descoperite în Polonia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase