Home » D:News » Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis. Regulile care trebuie respectate de credincioși

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis. Regulile care trebuie respectate de credincioși

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis. Regulile care trebuie respectate de credincioși
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 29.05.2020

Biserica Sfântului Mormânt din Israel s-a redeschis pentru credincioși după o perioadă în care a fost închisă din cauza pandemiei. Autoritățile au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp. Se încearcă reluarea turismului, cel intern fiind deja repornit.

După ce gradul de răspândire a pandemiei a scăzut, Israelul a accelerat implementarea măsurilor de relaxare și a anunțat redeschiderea unor biserici și locuri de rugăciune.

Astfel, unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Israel, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la începutul acestei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de Travel Communication România.

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis

Deschiderea bisericilor a venit și cu reguli de siguranță, astfel că autoritățile bisericești au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp, solicitându-le să păstreze distanța socială și să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanței sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măștii de protecție.

În același timp, Israelul face pași importanți spre a eradica complet pandemia și a reporni turismul.

Au fost redeschise treptat școlile, piețele, parcurile naționale și, începând cu 3 mai, în Israel a repornit turismul intern, fiind deschise inițial pensiunile de mici dimensiuni și apoi hotelurile medii.

Vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectând o distanță de minimum 2 metri între persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic între acestea, potrivit Mediafax.

Regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii

„Se recomandă și evitarea atingerii sau sărutării icoanelor, pietrelor, veșmintelor sau a personalului din biserică. De asemenea, autoritățile bisericești care administrează lăcașurile de cult au confirmat faptul că momentan se permite vizitarea simultană a bisericii pentru un număr de doar 50 de persoane. Nu va fi permis accesul în biserici celor care prezintă simptome de febră sau care nu poartă mască de protecție”, se arată în comunicatul citat.

Bisericile din Israel au fost închise în luna martie și au rămas închise chiar și în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online și urmărite de peste 60.000 de credincioși din toată lumea.

Israelul a raportat 16.720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese și peste 14.200 de oameni vindecați, fiind unul dintre statele cu cea mai mică rată de mortalitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase