Home » D:News » Bacalaureat 2020. La ce oră trebuie să intre elevii în sala de examen la fiecare probă. Nu au voie să întârzie niciun minut

Bacalaureat 2020. La ce oră trebuie să intre elevii în sala de examen la fiecare probă. Nu au voie să întârzie niciun minut

Bacalaureat 2020. La ce oră trebuie să intre elevii în sala de examen la fiecare probă. Nu au voie să întârzie niciun minut
Condiții speciale la Bacalaureat 2020 / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 21.06.2020

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2020 este susținută luni, 22 iunie 2020, de către absolvenții de clasa a XII-a.

Absolvenții de clasa a XII-a încep de luni probele scrise la examenul de Bacalaureat 2020, condițiile fiind la fel de stricte precum la Evaluarea Națională.

Înainte de a intra în sălile de examen, aceștia vor trece printr-un control epidemiologic în care li se va lua temperatura. Cei care vor avea peste 37,3 grade Celsius nu vor fi primiți în examen, potrivit normelor stabilite de Ministerul Educației pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Vor putea participa la sesiunea specială care va începe la finalul acestei luni.

După intrarea în unitățile școlare, unde vor susține probele scrise, elevii trebuie să poarte mască, inclusiv pe toată durata examenului.

Bacalaureat 2020. Ora la care elevii trebuie să intre în sala de examen

Absolvenții de clasa a XII-a care participă luni, 22 iunie, la proba scrisă de Limba și literatura română trebuie să fie în sala de examen cel mai târziu la ora 8:30. Examenul este programat să înceapă la ora 9. Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor.

Aceștia trebuie să aibă la ei un act de identitate, precum și instrumente de scris, respectiv pixuri sau stilouri cu pastă sau cerneală de culoare albastru și creion negru (pentru scheme și desene).

Totodată, este interzisă intrarea în sălile de examen cu: telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document care ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Mai mulți candidați la Bacalaureat 2020

Absolvenții care participă la Bacalaureat 2020 s-au înscris la examen în perioada 3-10 iunie. La Bacalaureat 2020 s-au înscris mai mulți candidați comparativ cu anul trecut.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că sunt peste 155.000 de absolvenți, cu 20.000 mai mulți față de anul trecut. „Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscrişi peste 32.000 de elevi, faţă, de exemplu, de anul trecut când au participat la probele examenului de bacalaureat elevi din seriile anterioare aproximativ 20.000. Deci iată că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat mai mulţi elevi decât până acum”, a declarat Monica Anisie într-un interviu la TVR.

Calendar Bacalaureat 2020 – prima sesiune

Având în vedere epidemia de coronavirus, în 2020 vor exista trei sesiuni de Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației, pentru sesiunea din iunie calendarul este următorul:

  • 11 – 17 iunie 2020 – Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 22 iunie 2020 – Limba și literatura română
    23 iunie 2020 -Limba și literatura maternă
  • 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului (Matematică – pentru real din filiera teoretică, filiera tehnologică, profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională; Istorie – pentru uman din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus)
  • 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și a specializării
  • 30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00)
  • 30 iunie – 1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor
  • 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
  • 5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale

Bacalaureat 2020. Reguli de promovare a examenului

Potrivit normelor Ministerului Educației, pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele trei condiții:

  • să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

A doua sesiune de Bacalaureat va fi una specială, fiind organizată în perioada 29 iunie – 2 iulie pentru elevii care nu s-au putut prezenta la prima sesiune de Bacalaureat 2020 din cauză că s-au aflat în izolare sau carantină de coronavirus sau au avut temperaturi peste 37,3 grade și nu li s-a permis accesul în sălile de examen la probele scrise. Totodată, în această sesiune vor fi primiți în examen și cei care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020.

A treia sesiune de Bacalaureat, dedicată în special celor care nu au trecut în sesiunile anterioare, va fi organizată la sfârșitul verii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase