Home » D:News » Astronauții misiunii Artemis vor explora Luna la pas

Astronauții misiunii Artemis vor explora Luna la pas

Credit foto: Pixabay
Publicat: 28.06.2020

Oamenii de știință aproximează că astronauții misiunii Artemis vor face peste 16 kilometri pe jos.

Oficialii NASA au oferit noi detalii despre misiunea Artemis din 2024 care va avea loc pe suprafața selenară, printre acestea numărându-se faptul că astronauții se vor deplasa pe distanțe care vor atinge și 16 kilometri, notează Futurism.

În comparație, activitățile în afara vehiculelor realizate de către astronauții misiunii Apollo 11 s-au desfășurat pe distanțe care ajung la doar un kilometru. Membrii programului Artemis care vor ajunge pe Lună vor realiza aceste expediții lungi în jurul Polului Sud.

O nouă tehnologie pentru costumele spațiale

Oamenii de știință de la NASA au propus realizarea acestor misiuni de explorare a suprafeței selenare deoarece sunt de părere că costumele pe care le-au realizat pot oferi astronauților posibilitatea de a părăsi modulul selenar în siguranță.

Costumele pe care NASA vrea ca astronauții săi să le folosească trebuie să facă față temperaturilor extrem de scăzute de pe Lună. Unitățile  mobile de explorare extravehiculară, așa cum le-au numit oamenii de știință reprezintă un amalgam între tehnologia costumelor folosite de către membrii echipajelor de pe Stația Spațială Internațională și cele folosite de către Apollo 11.

Inginera NASA Natalie Mary adaugă faptul că deși noile costume se inspiră din tehnologia costumelor anterioare, acestea vor avea o serie de îmbunătățiri necesare folosirii lor în mediul selenar.

Citește și:

NASA a dezvăluit Convenţiile Artemis. Regulile pe care oamenii trebuie să le respecte în spaţiu

Programul Artemis ar putea include zboruri anuale

NASA a prezentat racheta care va fi folosită pentru programul Artemis

NASA vrea să testeze noile veste antiradiaţii în timpul misiunii Artemis 1

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase