Home » D:News » Ce resurse vor avea la dispoziție pe Lună astronauții?

Ce resurse vor avea la dispoziție pe Lună astronauții?

Ce resurse vor avea la dispoziție pe Lună astronauții?
Credit foto: Pixabay
Publicat: 20.06.2020

Printre cele mai importante resurse de pe Lună se numără gheața și lumina solară.

Trimiterea unor misiuni pe Lună, dar și menținerea unei prezențe umane continue acolo se confruntă cu o serie de probleme importante, una dintre acestea fiind cea legată de resursele disponibile.

Oamenii de știință speră că odată cu ajungerea pe Lună, astronauții vor putea să folosească gheața de acolo, atât pentru a o bea, dar și pentru fabricarea unui combustibil care să reducă costurile zborurilor spațiale.

În cadrul conferinței Lunar Surface Science Virtual Workshop, Jake Bleacher, geolog și cercetător șef al eforturilor de explorare a NASA a explicat faptul că gheața nu va fi prima resursă utilizată de către astronauti.  Acesta susține faptul că prima resursă pe care oamenii o vor folosi pe Lună va fi lumina solară, notează Space.

Energia solară va fi folosită pentru a alimenta instrumentele științifice, dar și de suport al vieții, ambele necesare pentru o nouă aselenizare, dar și pentru o prezență umană continuă pe suprafața selenară.

Resursele selenare

Cele două resurse importante de pe Lună: gheața și lumina solară pot fi obținute din locuri diametral opuse. Dată fiind poziția în care luna este blocată de către gravitația Pământului gheața poate fi identificată la poli sau pe partea întunecată, în timp ce energia solară poate fi obținută doar pe partea expusă mereu la Soare.

Misiunea Artemis în care va avea loc aselenizare va ateriza într-un punct din apropierea polului sud în care va avea acces la gheață, dar fără a fi în pericol să rămână fără energie solară.

Sam Lawrence, expert în științe planetare al Centrului Spațial Johnson explică faptul că substanțele volatile de pe Lună, printre care și apa, sunt importante pentru explorarea spațială. Totuși, pentru programul artemis va fi esențial accesul la lumina solară.

Citește și:

Programul Artemis ar putea include zboruri anuale

NASA a prezentat racheta care va fi folosită pentru programul Artemis

NASA colaborează cu universităţile pentru a crea tehnologia pentru misiunile Artemis

NASA estimează la 35 de miliarde de dolari costurile programului Artemis

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase