Poliția din Chile dresează câini pentru depistarea noului coronavirus. Ce rase au fost selectate

17 07. 2020, 08:41
Sursa foto: Unsplash

Poliția din Chile dresează câini pentru depistarea Covid-19. Au fost selectați patru câini – un labrador și trei golden retriever-, folosiți în mod normal pentru detectarea de droguri, bombe sau persoane dispărute.

Câinii sunt dresați acum pentru detectarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Programul, o colaborare între poliția chiliană și Universitatea Catolică din Chile, a fost creat pentru a profita de capacitatea olfactivă uriașă a câinilor, în urma unor experimente dezvoltate deja în Franța.

Câinii au 330 milioane de receptori olfactivi

„Virusul nu are miros, ci infecția generează o modificare metabolică în diferite organe și, în acest răspuns fiziologic al organismului, sunt generați compuși asociați cu sulfații, pe care câinii i-ar detecta”, a spus Fernando Mardones, profesor de epidemiologie veterinară la Universitatea Catolică.

Câinii au 330 milioane de receptori olfactivi și o capacitate olfactivă de 50 de ori mai mare decât cea a oamenilor.

„Aspectul important al acestui studiu științific este că permite câinilor să devină bio-detectori și să detecteze rapid acest tip de boală”, a spus un specialist.

Câinii devin bio-detectori de COVID-19

Marți, Chile a înregistrat 1.865 de noi contaminări cu COVID-19, cel mai mic număr în două luni, totalizând 319.493 infectați începând cu 3 martie, când a fost înregistrat primul caz în țară, notează Mediafax.

În total, peste 11.000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus.