Home » D:News » Imagini șocante din Brazilia. Noi morminte săpate, pe măsură ce țara atinge un nou bilanț sumbru al pandemiei de coronavirus

Imagini șocante din Brazilia. Noi morminte săpate, pe măsură ce țara atinge un nou bilanț sumbru al pandemiei de coronavirus

Publicat: 23.07.2020

Autoritățile braziliene spun că statul Sao Paulo a atins 20.000 de morți din cauza noului coronavirus, iar întreaga țară a înregistrat peste 80.000 de victime în urma pandemiei.

Sao Paulo este cel mai populat stat al Braziliei, având 46 de milioane de oameni și fiind epicentrul pandemiei de coronavirus din țara sud-americană.

Autoritățile au implementat măsuri de distanțare socială încă de la mijlocul lunii martie, însă o carantină totală a populației nu a fost impusă.

Guvernatorul din Sao Paulo, Joao Doria, și-a înlocuit secretarul de sănătate, deși spune că oficialul a renunțat la funcție din cauza unor motive medicale, care nu au legătură cu noul coronavirus.

Brazilia a ajuns la „marginea prăpastiei” din cauza pandemiei

Pe măsură ce noile cazuri de coronavirus continuă să se adune, fotografii șocante care arată amploarea dezastrului au fost date publicității.

Imaginile din Sao Paulo arată sute de morminte proaspăt săpate care așteaptă să fie ocupate, ilustrând în mod sumbru o națiune care se află la „marginea prăpastiei”.

După ce președintele Jair Bolsonaro a fost confirmat cu COVID-19 luna aceasta, încă patru miniștri au mai înregistrat rezultate pozitive.

Ministrul Cetățeniei, Onyx Lorenzoni, în vârstă de 65 de ani, a spus că a început să aibă simptome în urmă cu câteva zile, însă acum se simte mult mai bine și lucrează de acasă.

Bolsonaro se tratează cu hidroxiclorochină, deși studii arată că medicamentul nu este eficient

Milton Ribeiro, ministrul Educației, în vârstă de 62 de ani, a anunțat luni pe rețeaua de micro-blogging Twitter că este infectat, scrie NZ Herald.

Bolsonaro a fost confirmat cu SARS-CoV-2 la data de 7 iulie. Președintele Brazilian a spus că a urmat un tratament cu medicamentul anti-malarie hidroxiclorochină. Totuși, multe studii au descoperit că medicamentul nu este eficient și poate fi periculos pentru unii pacienți. Lorenzoni a spus că el urmează un tratament cu un medicament asemănător, anume clorochină.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mormânt comun din vremea ciumei, descoperit la Timişoara

Mormintele unor mari preoţi, prima descoperire arheologică din Egipt care a avut loc în 2020

Descoperire surprinzătoare în Egipt. 30 de sarcofage cu mumii, neatinse de jefuitorii de morminte

Morminte vechi de 3.500 de ani, ornate cu frunze de aur, au fost descoperite în Grecia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase