Home » D:News » De unde provin, de fapt, moluştele uriaşe descoperite în ultimii ani în Volga

De unde provin, de fapt, moluştele uriaşe descoperite în ultimii ani în Volga

De unde provin, de fapt, moluştele uriaşe descoperite în ultimii ani în Volga
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.08.2020

Biologii au descoperit că moluştele uriaşe, care în ultimii ani au fost des întâlnite pe cursul inferior al Volgăi, sunt de origine chineză, a declarat directorul Centrului de cercetări integrate ale Arcticii din cadrul Academiei Ruse de Științe, Ivan Bolotov.

În anul 2019, locuitorii din partea inferioară a Volgăi au început să găsească tot mai des moluşte fără dinţi, midii de apă dulce din specia Anodonta – cu o lungime de 25 de cm. Fotografii cu acestea au început să fie postate pe reţelele de socializare, iar mass-media au început să scrie despre ele.

Aflând despre apariţia lor, biologii din Arhanghelsk au organizat o expediţie pe Volga pentru a le studia. „Oamenii de ştiinţă locali au afirmat că sunt moluşte care au crescut, că sunt rezultatul schimbărilor climatice. Însă speciile locale nu au crescut niciodată până la 20-25 de cm şi a fost clar că este vorba, probabil, de o invazie.

Au fost efectuate decodificări ale secvențelor genetice ale acestor moluşte şi astfel a reieşit, în mod neaşteptat, că acestea sunt caracteristice râurilor din China.

Citește continuarea pe Rador!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase