De unde provin, de fapt, moluştele uriaşe descoperite în ultimii ani în Volga

09 08. 2020, 01:03
Sursa foto: Pixabay

Biologii au descoperit că moluştele uriaşe, care în ultimii ani au fost des întâlnite pe cursul inferior al Volgăi, sunt de origine chineză, a declarat directorul Centrului de cercetări integrate ale Arcticii din cadrul Academiei Ruse de Științe, Ivan Bolotov.

În anul 2019, locuitorii din partea inferioară a Volgăi au început să găsească tot mai des moluşte fără dinţi, midii de apă dulce din specia Anodonta – cu o lungime de 25 de cm. Fotografii cu acestea au început să fie postate pe reţelele de socializare, iar mass-media au început să scrie despre ele.

Aflând despre apariţia lor, biologii din Arhanghelsk au organizat o expediţie pe Volga pentru a le studia. „Oamenii de ştiinţă locali au afirmat că sunt moluşte care au crescut, că sunt rezultatul schimbărilor climatice. Însă speciile locale nu au crescut niciodată până la 20-25 de cm şi a fost clar că este vorba, probabil, de o invazie.

Au fost efectuate decodificări ale secvențelor genetice ale acestor moluşte şi astfel a reieşit, în mod neaşteptat, că acestea sunt caracteristice râurilor din China.

Citește continuarea pe Rador!