Elon Musk plănuiește să dezvăluie progresele Neuralink în curând

26 08. 2020, 13:00
Credit foto: Profimedia

Primele anunțuri de o posibilă prezentare Neuralink au avut loc în luna iulie.

Neuralink este o companie americană de neurotehnologie fondată de Elon Musk și o serie de asociați ai acestuia, care dezvoltă interfețe creier-mașină implantabile. În ultimii ani, compania s-a bucurat de atenția publicului datorită publicității realizate de către fondatorul acesteia pe tema inteligenței artificiale și a necesității unor tehnologii implantabile, notează Futurism.

În luna iulie, Elon Musk a anunțat un eveniment în care ar trebui prezentate progresele tehnologice realizate de către oamenii de știință de la Neuralink. Într-un tweet, acesta anunțat că data acestui eveniment ar trebui să fie 28 august. Iar asta înseamnă că publicul va avea în curând oportunitatea de a vedea noile tehnologii la care angajații lui Musk au lucrat.

Elon Musk nu a divulgat prea multe informații despre proiectele Neuralink

În ultimele luni, Musk a scris o serie de tweet-uri pe tema viitorului eveniment, dar acestea au fost destul de criptice, lăsând să se înțeleagă doar faptul că publicul ar trebui să se aștepte l ceva interesant.

În luna februarie, cu câteva luni înainte de a anunța evenimentul Neuralink, Musk nota într-un tweet că impactul pe care o interfață neurală precisă l-ar putea avea este adesea subapreciat de către public. De asemenea, el se lăuda în același timp cu posibilitatea ca compania sa în decursul a  doar un an să reușească să prezinte o persoană care a trecut cu succes printr-o procedură de implantare a unei astfel de interfețe creier-computer.

Unii experți care urmăresc acțiunile lui Elon Musk, dar și anunțurile legate de Neuralink iau în calcul posibilitatea ca evenimentul din 28 august să fie folosit pentru a anunța începerea testelor pe subiecți umani a noii tehnologii.

Citește și:

Elon Musk afirmă că Neuralink îți poate furniza muzică direct în creier. Cum va arăta dispozitivul implantat în cap

Implanturile cerebrale ale Neuralink ar putea să reprezinte suicidul minţii umane

Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”

Un algoritm creat de cercetătorii ruşi redă imagini pornind de la undele cerebrale ale oamenilor