Home » D:News » Inginerii au testat pentru prima dată un avion în care pasagerii călătoresc în aripi

Inginerii au testat pentru prima dată un avion în care pasagerii călătoresc în aripi

Inginerii au testat pentru prima dată un avion în care pasagerii călătoresc în aripi
Acesta a fost un model la scară, care a avut rolul de a testa eficiența design-ului. Credit foto: Universitatea Delft
Publicat: 12.09.2020

Acesta a fost un model la scară, care a avut rolul de a testa eficiența design-ului.

GALERIE FOTO

Un model la scară al Flying-V, un avion experimental în care pasagerii sunt așezați în aripile sale, a decolat zborul în timpul unui test fără echipaj. Designul neobișnuit al avionului îl face, în teorie, cu 20% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil în comparație cu cele mai avansate avioane de pe piață, notează Futurism.

Deși designul neobișnuit, dar și faptul că acest avion ar trebui să fie mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil au atras cu siguranță atenția publicului. Experții explică faptul că este încă neclar dacă avionul va ajunge să fie folosit la scară largă.

Simulatorul de zbor

Chiar dacă de această dată a fost testat un model la scară al Flying-V, reușita acestui test în acest caz reprezintă în continuare un pas important. Chiar și inginerii care au ajutat la proiectare nu au fost siguri cât de bine va rezista noul avion în timpul decolării și al aterizării.

„Una dintre îngrijorările noastre a fost că aeronava ar putea avea dificultăți la ridicare de la sol, deoarece calculele anterioare arătaseră că „rotația” ar putea fi o problemă”, explică Roelof Vos, cercetător în domeniul propulsiei la Universitatea de Tehnologie Delft, Olanda. „Echipa a optimizat modelul de zbor la scară pentru a preveni problemele. Dar trebuie să zburăm pentru a ști sigur”, mai adaugă acesta.

Vos explică faptul că testul nu a fost lipsit de probleme, acestea fiind întâlnite la aterizare. Cercetătorul explică faptul că atunci când un avion aterizează, se poatea observa că aeronava tinde să se încline puțin înainte și înapoi pe măsură ce aterizează pe pistă. Același lucru s-a întâmplat și cu Flying-V, a spus Vos site-ului și nu ne putem imagina la ce condiții ar fi supuși pasagerii.

Citește și:

„Son of Ares”, avionul misterios testat în deșert

Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”

Imagini cu un nou avion spaţial hipersonic al Rusiei. Proiectul pregătit de ruşi care intră în cursa avioanelor spaţiale – FOTO

Viitorii președinți americani vor folosi un Air Force One hipersonic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase