Home » D:News » Prințul William lansează o campanie de 50 de milioane de lire sterline pentru salvarea planetei noastre

Prințul William lansează o campanie de 50 de milioane de lire sterline pentru salvarea planetei noastre

Prințul William lansează o campanie de 50 de milioane de lire sterline pentru salvarea planetei noastre
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.10.2020

Ducele de Cambridge a anunțat că va oferi 50 de milioane de lire sterline de-a lungul a 10 ani prin intermediul premiului Earthshot, descris ca fiind „cel mai prestigious premiu pentru mediu la nivel global din istorie”, care are ca scop găsirea de soluții pentru salvarea planetei noastre până în 2030.

La lansarea oficială a premiului, Prințul William a declarat că a simțit că este „responsabilitatea” lui pentru că Pământul a ajuns la „un punct de cotitură” și că viitorul deceniu va fi „crucial”.

Cinci premii în valoare de 1 milion de lire sterline vor fi acordate anual în următorii 10 ani, având ca scop găsirea de cel puțin 50 de soluții pentru problemele de mediu ale lumii.

Optimismul împreună cu necesitatea produc acțiune reală

Prințul William a mai spus că a fost inspirat de tatăl său, Prințul Charles, precum și de expertul în natură Sir David Attenborough, care este și unul dintre membrii juriului pentru premiu.

Ducele de Cambridge a recunoscut că planul său este „cu siguranță ambițios” și a durat 18 luni pentru a concepe elementele premiului. „Noi am simțit că singura piesă din puzzle care poate lipsea era pozitivitatea”, a declarat prințul.

„Am simțit că mulți oameni vor să facă multe lucruri bune pentru mediul înconjurător și ceea ce au nevoie este un catalizator, un pic de speranță, puțină pozitivitate. Eu cred că optimismul împreună cu necesitatea produc acțiune reală. Așa că premiul Earthshot este de fapt despre folosirea acelui optimism și acelei necesități pentru a găsi soluții la cele mai grave probleme ale mediului înconjurător”, a mai adăugat Prințul William.

„Trebuie să continuăm să sperăm, trebuie să fim optimiști”

„Noi credem că acest deceniu este unul dintre cele mai cruciale decenii pentru mediul înconjurător. Până în 2039 sperăm să înregistrăm un progres semnificativ. Trebuie să continuăm să sperăm, trebuie să fim optimiști, pentru că dacă nu, lucrurile devin prea apocaliptice. Acestea sunt momente dramatice pentru mediu. Dar eu totuși cred în ingenuitate oamenilor și eu cred în generațiile tinere”, a mai spus Ducele de Cambridge, potrivit The Guardian.

Inspirat de programul lunar ambițios al președintelui american John F. Kennedy, premiul este concentrate pe cinci „Earthshots”, obiective simple dar ambițioase pentru planetă. Acestea sunt: protejarea și restaurarea naturii, curățarea aerului, reînvierea oceanelor noastre, construirea unei lumi fără deșeuri și repararea climei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Regina Elisabeth II, bănuită că i-ar fi acordat un nou titlu lui William pentru a compensa ”Megxit”

Ducesa Catherine de Cambridge şi prinţul William sunt cei mai populari membri ai familiei regale britanice în mediul online

Criza climatică doboară încă un record. A fost cea mai caldă vară din istorie pentru emisfera nordică

Criza climatică din urmă cu 233 de milioane de ani a transformat total viața pe Pământ

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase