Home » D:News » Un om de știință rus s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19, pentru un experiment de imunitate

Un om de știință rus s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19, pentru un experiment de imunitate

Un om de știință rus s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19, pentru un experiment de imunitate
Credit foto: Profimedia
Publicat: 30.10.2020

Un om de știință din Rusia a devenit cobai după ce s-a infectat în mod deliberat pentru a doua oară cu coronavirusul SARS-COV-2 de dragul unui experiment.

Alexander Chepurnov, profesor de virologie și expert la Centrul Federal de Cercetare în Medicină din Novosibirsk, a decis să devină cobai pentru a afla cât timp anticorpii îl vor proteja de o infecție repetată cu virusul care provoacă COVID-19.

„Am vorbit cu pacienții cu COVID și am realizat că expunerea are loc într-o anumită perioadă. La șase luni după prima infectare, am fost confirmat încă o dată cu COVID”, a declarat el pentru agenția de presă rusă TASS.

Chepurnov a spus că a contractat prima dată infecția mortală în primele zile ale pandemiei în timpul unui zbor din Franța către Novosibirsk, cu escală la Moscova.

El a dezvoltat simptomele caracteristice COVID-19 și ulterior a făcut pneumonie. După recuperare, a făcut un test care i-a confirmat prezența anticorpilor.

Anticorpii au dispărut după trei luni

Un al doilea test, efectuat trei luni mai târziu, a arătat că anticorpii au dispărut, deși nu a apărut o altă infecție în ciuda contactului său constant și apropiat cu pacienții COVID-19.

Astfel s-a expus virusului și a decis să efectueze teste periodice cu scopul de a stabili cât timp sistemul său imunitar va continua să-l protejeze de coronavirusul SARS-CoV-2.

După șase luni, a dezvoltat simptome și s-a confirmat că este din nou infectat cu noul coronavirus.

„Concluzia mea este că omenirea este puțin probabil să obțină imunitate de turmă la coronavirus. Eram pregătit să contractez infecția pentru a doua oară pentru a afla această situație”, a declarat Chepurnov.

Potrivit acestuia, dispariția anticorpilor va împiedica oamenii să dezvolte o imunitate colectivă. Mai mult, el afirmă că vaccinul anti-COVID nu va fi suficient pentru menținerea imunității și că va fi necesară o revaccinare periodică.

Vă recomandăm să citiți și:

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca a produs răspuns imunitar atât la tineri, cât și la vârstnici

Ce înseamnă, de fapt, dacă un vaccin împotriva COVID-19 trece de un studiu clinic aflat în faza a treia de testare

Unele vaccinuri-candidate împotriva COVID-19 ar putea crește vulnerabilitatea la HIV

Un posibil tratament pentru COVID-19, descoperit de o adolescentă din SUA. A câștigat 25.000 de dolari pentru invenția sa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase