Home » D:News » Reacția Rusiei la măsurile Uniunii Europene în cazul otrăvirii disidentului Aleksei Navalnîi

Reacția Rusiei la măsurile Uniunii Europene în cazul otrăvirii disidentului Aleksei Navalnîi

Reacția Rusiei la măsurile Uniunii Europene în cazul otrăvirii disidentului Aleksei Navalnîi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.12.2020

Administraţia Vladimir Putin a impus, marţi, sancţiuni împotriva unor oficiali din ţări ale Uniunii Europene, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Bruxelles împotriva Moscovei după atacul care l-a vizat în august pe disidentul rus Aleksei Navalnîi.

„Măsurile adoptate de ţări din cadrul UE sunt inacceptabile. Ţările care au aplicat aceste măsuri nu au prezentat nicio dovadă autorităţilor ruse, ignorând solicitările repetate (…). În mod secret, Consiliul UE a adoptat o măsură controversată, în contradicţie cu prevederile Consiliului de Securitate ONU şi cu principiile de la Helsinki (…)”, anunţă Ministerul rus de Externe, conform agenţiei Tass.

Extinderea listei oficialilor din ţări UE care nu au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei

„În conformitate cu principiul ripostei simetrice, s-a luat decizia extinderii listei oficialilor din ţări UE care nu au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei„, a precizat Ministerul rus de Externe, care, potrivit agenţiei RIA Novosti, a convocat diplomaţi din Germania, Franţa şi Suedia pentru comunicarea hotărârii, potrivit Mediafax.

Beate Grzeski, însărcinat cu Afaceri Comerciale în cadrul Ambasadei Germaniei din Rusia, a confirmat pentru agenţia DPA că printre persoanele sancţionate se numără oficiali guvernamentali germani.

Moscova a negat orice implicare în atacul asupra Aleksei Navalnîi

Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva unor oficiali şi entităţi din Rusia în octombrie, ca reacţie la atacul neurotoxic care l-a vizat în august pe liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi.

Moscova a negat orice implicare în atacul care l-a vizat pe disidentul rus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase