Un astronaut a transportat în secret rămășițe umane la bordul Stației Spațiale Internaționale

01 01. 2021, 18:00

Un turist spațial care a petrecut 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale a dus cu el marfă de contrabandă foarte neobișnuită.

Vizitatorul a transportat asupra sa rămășițele actorului canadian James Doohan, cunoscut pentru interpretarea personajului Montgomery „Scotty” Scott în seria originală „Star Trek”.

Potrivit publicației Times of London, Richard Garriott, care a fost unul dintre primii turiști ce au călătorit la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2008, a strecurat o parte din cenușa lui Doohan la bordul ISS și a ascuns rămășițele sub podeaua din modulul Columbus al ISS, acolo unde aparent au rămas până în ziua de azi.

„Acum a trecut îndeajuns de mult timp încât putem vorbi despre ce s-a întâmplat”

„Gestul a fost complet clandestin. Familia a fost foarte încântată că cenușa a ajuns acolo, însă rudele au fost dezamăgite pentru că nu au putut vorbi public despre asta atât de mult timp. Acum a trecut îndeajuns de mult timp încât putem vorbi despre ce s-a întâmplat”, a spus Garriott.

Garriott nu este singura persoană care a încercat să transporte rămășițele în spațiu

Totuși, interesant este faptul că Garriott nu este singura persoană care a încercat să transporte rămășițele lui Doohan în spațiu. În 2008, o rachetă SpaceX Falcon 1 nu a reușit să transporte o parte din cenușa actorului în spațiu. De asemenea, în 2012, o urnă cu cenușa a ajuns în spațiu la bordul rachetei SpaceX Falcon 9, potrivit Futurism.

„Ce a făcut Garriott este înduioșător. A însemnat atât de mult pentru mine, pentru familia mea și ar fi însemnat atât de mult pentru tatăl meu”, a spus Chris, fiul actorului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ce se întâmplă cu plantele atunci când cresc în apropiere de rămășițe umane

Rămășițe umane vândute colecționarilor prin Facebook

Noi scurgeri de oxigen în secțiunea rusă de pe ISS. Ar putea fi nevoie de trimiterea de rezerve

Aglomerație pe Stația Spațială Internațională: Unde va trebui să doarmă unul dintre astronauți