Home » D:News » Arafat afirmă că retragerea testelor rapide din farmacii nu este de dorit

Arafat afirmă că retragerea testelor rapide din farmacii nu este de dorit

Arafat afirmă că retragerea testelor rapide din farmacii nu este de dorit
Publicat: 23.01.2021

Retragerea testelor rapide de la farmacii nu este de dorit, iar purtatul măștilor de protecție rămâne obligatoriu, pentru că este una dintre cele mai importante și eficiente măsuri, spune șeful DSU, Raeed Arafat.

„A fost subiectul unor discuții – dacă să retragem testele vândute în farmacii. S-ar putea ca cei care se testează pentru simptome ușoare să nu se mai testeze. Preferabil să se testeze și să rămână acasă, decât să nu se testeze deloc. Deci retragerea testelor rapide de la farmacii și păstrarea lor numai pe linie oficială nu garantează că toți care au simptome și care sunt curioși dacă sunt pozitivi sau nu vor merge la testare”, afirmă șeful DSU, Raed Arafat.

El spune că testul rapid reprezintă o soluție de autocontrol.

„Dacă m-am văzut că sunt pozitiv să stau acasă și să mă izolez de familia mea, să pun mască și să fiu atent. Măcar atât”, adaugă Arafat, citat de Mediafax.

Arafat: Dacă sunt pozitive, înseamnă aproape sigur-sigur că ești pozitiv

De asemenea, el mai spune că un rezultat pozitiv la un test rapid „înseamnă că ești sigur-sigur” pozitiv.

„Testele rapide, dacă sunt pozitive, înseamnă aproape sigur-sigur că ești pozitiv. Dacă este negativă la o persoană simptomatică există, binențeles, un concept de fals negativ și atunci persoanele carer ies negativ la un test negativ, dar sunt simptomatici, sfatul nostru este să meargă să facă un test de tip PCR”, ateționează șeful DSU.

El precizează că purtatul măștii de protecție rămâne obligatoriu „o perioadă de timp”.

„Eu consider că, poate, una dintre cele mai importante și eficiente măsuri luate de autorități este masca universală peste tot, inclusiv în spațiile publice. Asta cred că a ajutat cel mai mult la controlul situației”, menționează Raed Arafat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase