Home » D:News » Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuțe, care joacă jocuri video

Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuțe, care joacă jocuri video

Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuțe, care joacă jocuri video
Credit foto: Jeff Miller/University of Wisconsin-Madison
Publicat: 02.02.2021

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat într-un interviu că startup-ul său Neuralink i-a plantat unei maimuțe un cip care i-a permis să joace jocuri video cu mintea.

Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuței și a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.

„Nu este o maimuță nefericită”, a spus el în timpul unei discuții la Clubhouse, o nouă aplicație de socializare care câștigă popularitate și care permite oamenilor să participe la discuții, în timp ce alții ascultă.

Miliardarul – care a vorbit și despre călătorii spațiale, coloniile de pe Marte, criptomonede, inteligență artificială și vaccinurile COVID-19 – a declarat că Neuralink încearcă să-și dea seama dacă poate folosi cipurile pentru a face maimuțele să joace „mind Pong” între ele, relatează CNBC.

Cu sediul central în San Francisco, echipa de aproximativ 100 de persoane a lui Neuralink încearcă să dezvolte o interfață computer-creier.

Care este scopul Neuralink, potrivit lui Elon Musk?

Musk spune că scopul Neuralink este de a crește rata cu care informațiile pot circula între creierul uman și mașină.

De fapt, oamenii sunt deja „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terțiar format din telefoane, computere și aplicații, spune Musk.

„Cu o interfață neuronală directă, putem îmbunătăți lățimea de bandă dintre cortexul tău și stratul terțiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus el. „Aș spune probabil cel puțin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”

Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenție, conștientizare, gândire, limbaj și conștiință. Stratul digital la care se referă Musk ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.

Pe termen lung, Musk susține că Neuralink ar putea permite oamenilor să comunice telepatic și să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om.

Pe termen scurt, Musk dorește să implanteze cipuri Neuralink în tetraplegici, care să poată „controla mouse-ul computerului, telefonul sau orice dispozitiv doar cu gândul”.

În august, Neuralink a realizat un demo live al tehnologiei sale pe trei porci. Unui public i-au fost prezentate semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk l-a numit Gertrude.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase