Home » D:News » Progres major înregistrat de Neuralink. Elon Musk a prezentat-o pe Gertrude, porcul cu un cip implantat în creier

Progres major înregistrat de Neuralink. Elon Musk a prezentat-o pe Gertrude, porcul cu un cip implantat în creier

Publicat: 31.08.2020

Elon Musk a prezentat un porc pe nume Gertrude, care are un cip de mărimea unei monede implantat în creierul său, pentru a demonstra planurile sale ambițioase de a crea o interfață creier-computer.

„Este asemănător unui Fitbit implantat în craniul tău, cu fire minuscule”, a explicat miliardarul.

„Avem un porc sănătos și fericit, rușinos la început dar foarte energic și care iubește viața, care are un cip implantat în creier de două luni”, a spus Musk despre Gertrude.

Miliardarul, care deține companiile Tesla și SpaceX, a prezentat porcul în timpul unui eveniment transmis live pentru a recruta angajați pentru start-up-ul său Neuralink.

Cum este introdus Neuralink în creier

Musk este cofondatorul Neuralink, proiect care a început în 2016 și care are ca scop crearea unei interfețe creier-computer wireless, ceva ce oamenii de știință speră să poată ajuta în tratarea afecțiunilor neurologice și să permită oamenilor cu paralizie să controleze un mouse de computer.

În iulie 2019, Neuralink a dezvăluit un design care implica implantarea de mici fire în creier precum și un dispozitiv în spatele urechii. Noul dispozitiv descris recent de Musk este mult mai mic, nu are nevoie de un dispozitiv vizibil în spatele urechii și poate fi introdus în creier de către un robot chirurgical cu ajutorul anesteziei locale.

Peste 150 de milioane de dolari finanțare pentru Neuralink

Dispozitivul poate fi înlăturat, a mai adăugat Musk, dând exemplu un alt porc, Dorothy, care ar fi avut un astfel de dispozitiv implantat și apoi scos din creier. „Ceea ce ilustrează Dorothy este că putem introduce Neuralink, iar apoi înlătura dispozitivul și să fim la fel de sănătoși și fericiți ca înainte”, a spus Musk, potrivit The Guardian.

Totuși, Musk nu a prezentat date științifice pentru a susține afirmațiile sale despre porci sau dispozitivele Neuralink.

Neuralink a strâns peste 150 de milioane de dolari pentru finanțare, inclusiv 100 de milioane de la Musk. Compania are în jur de 100 de angajați, dar ar putea în curând să ajungă la 10.000, a mai spus anteprenorul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”

Elon Musk crede că ar putea exista un milion de robo-taxiuri Tesla până la finalul anului

Elon Musk este de părere că nichelul este ”noul aur”

Elon Musk urmează să facă o dezvăluire majoră despre Neuralink, interfața implantabilă creier-computer

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase