Tesla cumpără bitcoin de 1,5 mld. dolari și vrea să înceapă să accepte criptomoneda ca plată

09 02. 2021, 00:05
Sursa foto: Unsplash

Tesla a anunțat luni că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Compania a declarat că a cumpărat bitcoin pentru a maximiza randamentele numerarului, conform unei informări către SEC, autoritatea de supraveghere a bursei americane.

Pe lângă achiziție, Tesla a spus că va începe să accepte plăți în bitcoin pentru produsele sale.

Decizia a ridicat întrebări imediate în legătură cu comportamentul CEO-ului Elon Musk pe Twitter din săptămânile trecute, când a fost creditat pentru creșterea prețurilor criptomonedelor precum bitcoin și dogecoin prin postări de mesaje.

Cum a influențat Elon Musk prețul bitcoin

La începutul săptămânii trecute, Elon Musk a generat din nou o creştere a preţului bitcoin-ului după ce s-a declarat suporterul celei mai mari criptomonede din lume.

Miliardarul a spus în timpul unei emisiuni a reţelei sociale audio Clubhouse că „bitcoin-ul este un lucru bun”, adăugând că a sosit „prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebui să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul ajungea la 13,5 dolari.

În ultimul timp, monedele digitale au raportat fluctuaţii pe fondul schimbărilor produse în cadrul platformei Reddit. Dogecoin, o monedă virtuală creată în glumă în 2013, a intrat în topul celor mai mari criptomonede în funcţie de valoarea de piaţă, însă a reînceput să scadă.

Musk a mai declarat că nu vede cu ochi buni alte criptomonede, iar comentariile sale cu privire la dogecoin ar trebui tratate ca atare, adăugând că „cel mai ironic deznodământ ar fi ca dogecoin să devină pe viitor principala monedă a planetei”.