Home » Știință » Astronauţii nu se hrănesc suficient în spaţiu deoarece hrana pluteşte în stomacul lor

Astronauţii nu se hrănesc suficient în spaţiu deoarece hrana pluteşte în stomacul lor

Publicat: 07.02.2018
Ştiai că astronauţii slăbesc în spaţiu? Deşi până în prezent nu se cunoştea cauza acestui fenomen, specialiştii au găsit un posibil răspuns.

Conform dr. Scott Smith din cadrul NASA, astronauţii nu consumă suficientă mâncare deoarece hrana pluteşte în stomacul lor, iar aceştia se satură mult mai repede, notează IFL Science

”Cred că hrana nu se comportă la fel precum pe Pământ, le declanşează astronauţilor un semnal cerebral prin care aceştia simt senzaţia de saţietate. Cred că acest efect se declanşează mult mai repede în imponderabilitate,” a declarat dr. Scott.

Consumul suficient de hrană în spaţiu este important deoarece în lipsa gravitaţiei se pierde o mare parte din masa osoasă şi musculară. Zilnic aceştia alocă timp exerciţiilor fizice şi consumă peşte deoarece conţine omega 3 care pot ajuta la întărirea oaselor. 

Plutirea hranei în stomac poate duce la probleme mult mai stranii. De exemplu, ar putea încerca să iasă din nou afară prin sfincter. În prezent, astronauţii monitorizează pe o aplicaţie tot ce mănâncă, pentru a consuma suficientă hrană. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase