Home » D:News » Proprietarul celui mai mare combinat din România va produce oțel pe bază de hidrogen

Proprietarul celui mai mare combinat din România va produce oțel pe bază de hidrogen

Proprietarul celui mai mare combinat din România va produce oțel pe bază de hidrogen
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 24.02.2021

Proprietarul celui mai mare combinat siderurgic din România a făcut un parteneriat cu alte companii pentru a produce oțel pe bază de hidrogen, în Franța. LIBERTY, Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar vor dezvolta o unitate mare în zona Dunkerque.

LIBERTY Steel, Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea unei unități mari care să producă oțel pe bază de hidrogen, în Franța.

Potrivit reprezentanților LIBERTY, parteneriatul pan-european va evalua dezvoltarea unei fabrici de hidrogen de 1 GW și a unei instalații de Reducere Directă a Fierului (DRI) de 2 milioane de tone pe an, în apropierea combinatului ALVANCE Aluminium de la Dunkerque. Este un pas important în strategia GREENSTEEL a LIBERTY și în realizarea ambiției de a deveni neutri de carbon până în anul 2030, anunță reprezentanții companiei care deține cel mai mare combinat siderurgic din România.

La început vor folosi hidrogen amestecat cu gaze naturale

Instalația DRI va utiliza inițial un amestec de hidrogen și gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) și fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.

DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franța, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galați și Ostrava ale LIBERTY, precum și în combinatele grupului SHS Dillinger și Saarstahl din Germania.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase