Home » D:News » Ce flori să dăruiești de 8 Martie. Ce trebuie să eviți

Ce flori să dăruiești de 8 Martie. Ce trebuie să eviți

Ce flori să dăruiești de 8 Martie. Ce trebuie să eviți
Cel mai frumos gest pe care îl poți face cu ocazia zilei de 8 martie este să dăruiești flori. Sursa foto: Unsplash
Publicat: 07.03.2021

Să oferi flori femeilor dragi din viața ta este cel mai frumos gest pe care îl poți face cu ocazia zilei de 8 Martie. Însă, florile au fiecare semnificațiile lor aparte și sunt câteva tipuri de flori care nu ar trebui să fie oferite în dar de 8 Martie.

Ziua Internațională a femeii este celebrată în fiecare an la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care încă își mai fac simțită prezența în multe țări din lume.

Cum a apărut Ziua Internațională a Femeii?

Totul a început în 1910, atunci când Clara Zetkin, aflată la Conferința Internațională a Femeilor Socialiste în Danemarca, a cerut introducerea Zilei Internaționale a femeii, prin care femeile se pot aduna și organiza marșuri pentru drepturile muncii, sărăcie, pace și respect. Ziua Internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima oară în Europa la data de 19 martie 1911. În mai multe orașe europene, data pentru Ziua Internațională a femeii s-a schimbat în fiecare an.

Lupta pentru independența femeilor

Istoria zilei de 8 Martie în Rusia țaristă cu demonstrații și proteste. La data de 8 martie, 1917, a avut loc o grevă, urmată de un marș cu sloganuri pentru drepturile femeilor. Acesta a fost unul dintre valurile de proteste care au dus la Revoluția din Februarie. Acea zi de 8 martie a reprezentat un moment de cotitură în istoria rusă.

GALERIE FOTO

Istoria zilei de 8 Martie din anii 1970 a fost marcată de revoluționare și lupta lor pentru independența femeilor. În timpul erei sovietice, ziua de 8 martie a fost declarată o sărbătoare. În 1965, Ziua femeii a fost sărbătorită pentru a aduce un omagiu femeilor sovietice care și-au apărat patria. Națiunile Unite au numit anul 1975 Anul Internațional al Femeilor. De atunci, ziua de 8 martie a devenit oficial Ziua Internațională a Femeilor.

Ce flori să eviți de 8 Martie?

Deseori, vedem în florării multe flori care au fost colorate în mod artificial cu nuanțe aurii sau argintii. Este indicat ca astfel de flori să fie folosite la evenimente tematice și nu să fie oferite în dar de Ziua femeii. De asemenea, florile care au fost pictate se ofilesc mult mai repede.

Flori artificiale

Florile artificiale pot arăta aproape ca florile reale, însă este bine să eviți să oferi astfel de flori de 8 Martie. Cel mai bine este ca florile artificiale să fie folosite pentru decorațiuni sau altfel de evenimente.

Florile galbene

Semnificația lalelelor galbene este „rămâi cu bine”. În limbajul florilor, culoarea galbenă semnifică gelozia, despărțirea și trădarea. Chiar dacă buchetul arată frumos și gingaș, femeia care primește flori galbene ar putea interpreta buchetul drept un mesaj de despărțire.

Garoafele roșii

Pentru majoritatea oamenilor, garoafele sunt asociate cu florile depuse la monumente. Din punct de vedere istoric, garoafele roșii sunt un simbol negativ, asociat cu sânge și violență. Așadar, dacă o femeie nu este înnebunită după garoafele roșii, ar fi indicat să nu alegi aceste flori pentru 8 Martie.

Ce flori să alegi pentru 8 Martie?

Lalelele sunt simbolul zilei de 8 Martie și vestitorii primăverii, alături de ghiocei și zambile. Aceste flori delicate și frumoase reprezintă puritate, speranță și renaștere.

Flori pentru mamă și bunică de 8 Martie

Florile ideale pentru 8 Martie pentru mama și bunica sunt crinii, bănuții sau crizantemele. Dacă vrei să oferi un buchet mai original, poți alege orhidee sau anemone. Florile pentru surori pot fi ușor mai „jucăușe”, precum narcisele sau bănuții.

Flori pentru soție sau iubită de 8 Martie

Florile pentru soție sau iubită de 8 Martie pot fi, bineînțeles, trandafirii. Cu ocazia Zilei Internaționale a femeii este recomandat să alegem flori roșii, roz și albe. Așadar, multe tipuri de flori sunt potrivite pentru 8 Martie pentru soție sau iubită, cum ar fi lalelele, zambilele, trandafirii și ghioceii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

8 Martie, ziua în care femeile nu primeau flori şi se luptau pentru nişte drepturi elementare

MESAJE DE 8 MARTIE, ZIUA FEMEII. Urări, felicitări şi sms-uri frumoase pentru mame, soţii, iubite. Pentru toate femeile

O plantă cu flori, păstrată timp de 100 de milioane de ani în chihlimbar, ar putea rezolva un mister extraordinar

Oamenii de știință au arătat procesul prin care plantele cu flori au ajuns să domine Pământul

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase