Home » D:News » Un meteor a cauzat un boom sonic care a zdruncinat locuințe și geamuri în sudul Marii Britanii

Un meteor a cauzat un boom sonic care a zdruncinat locuințe și geamuri în sudul Marii Britanii

Un meteor a cauzat un boom sonic care a zdruncinat locuințe și geamuri în sudul Marii Britanii
Sursa foto: ITV News/ Twitter
Publicat: 23.03.2021

Un fenomen rar a avut loc recent în sudul Marii Britanii. Un meteor a cauzat un boom sonic suficient de puternic încât să zdruncine locuințele oamenilor.

Mingea de foc a trecut pe cerul deasupra comitatelor Dorset, Somerset, Devon și insulei Jersey sâmbătă după-amiază. Deși era în timpul zilei, meteorul a fost îndeajuns de luminos încât să fie observat de mai mulți oameni. A fost urmat de un boom sonic care a zdruncinat locuințe și geamuri.

Mingea de foc ar fi fost un meteor extrem de rar, din clasa bolizilor. Un bolid este un meteor care este atât de luminos încât poate fi văzut și în timpul zilei. Meteorii din această clasă explodează ocazional după ce intră în atmosfera Pământului, fapt ce explică și boomul sonic.

De ce au fost încântați unii cercetători?

Unii cercetători au fost încântați de apariția meteorului, fiind convinși că vor putea să pună mână în curând pe noi mostre de meteorit, având în vedere explozia meteorului.

Potrivit dr. Ashley King de la UK Fireball Alliance, o organizație de entuziaști și vânători de meteoriți, „meteorul s-ar fi deplasat mai repede decât viteza sunetului”, potrivit Futurism.

„Este extrem de palpitant și sunt puțin uimit”

„În mod normal, atunci când îl auzi este un semn bun. Cel mai probabil, câteva roci au ajuns pe suprafața Pământului. Este extrem de palpitant și sunt puțin uimit”, a adăugat King.

În urmă cu doar câteva săptămâni, un fragment dintr-o rocă spațială a ajuns chiar pe aleea unei locuințe din Winchcombe, oraș din Gloucestershire. Familia care a găsit roca a contactat Muzeul de Istorie Naturală din Londra, iar cercetătorii au descoperit că fragmentul aparține unei relicve a Sistemului Solar timpuriu.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O „relicvă a Sistemului Solar timpuriu” a fost descoperită pe aleea unei case din Anglia

Un meteor de mărimea unei bile de bowling a cauzat o explozie cu vibrație puternică într-un stat american

Un meteorit care s-a prăbușit în deșertul Sahara este mai vechi decât Pământul

Un meteorit feros care cântărește 14 kilograme, recuperat de cercetători dintr-un sat din Suedia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase