Elon Musk a anunțat când vor ajunge pe Marte rachetele Starship

24 03. 2021, 16:00

Compania SpaceX, deținută de Elon Musk, va asoliza rachetele Starship pe Marte cu mult înainte de 2030, potrivit unui mesaj de pe Twitter al celui mai bogat om de pe Terra.

Compania spațială privată a strâns aproximativ 850 de milioane de dolari din finanțare prin acțiuni în februarie, deși un prototip al rachetei Starship a explodat, potrivit Reuters.

La începutul lunii martie, un alt prototip SN10 a explodat pe platforma de aterizare, la opt minute după ce a atins solul. SpaceX a catalogat însă testul de zbor la mare altitudine efectuat drept un succes, considerând că aterizarea a fost rezonabilă.

Prototipul SN10 este un model de test al unei rachete de mari dimensiuni dezvoltată de SpaceX pentru a transporta oameni și 100 de tone de marfă în viitoarele misiuni pe Lună și Marte.

Prima colonie de pe Marte

Elon Musk, care conduce mai multe companii futuriste, printre care Tesla Inc, Neuralink și Boring Co, a declarat într-o postare pe Twitter, de marți, că „pragul foarte dificil este ca Mars Base Alpha (prima colonie SpaceX pe planeta Marte n.r.) să se autosusțină”.

Primul zbor orbital al rachetei Starship este planificat pentru sfârșitul anului. Racheta care va măsura 50 de metri ar trebui totodată să le înlocuiască pe cele din gama Falcon, folosite în prezent pentru misiuni regulate, atât cu echipaj, cât și fără echipaj, pentru agenția spațială americană (NASA), armata americană și alte sarcini comerciale.

Musk a mai spus că intenționează să-l propulseze pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa în jurul Lunii, cu Starship, în 2023. Miliardarul va călători în spațiu alături de alte opt persoane, iar el se află deja în căutare de parteneri pentru care deja a plătit locurile.

Vă recomandăm să citiți și:

Elon Musk a dezvăluit „greșeala prostească” care a dus la ultima explozie a prototipului Starship

O fotografie surprinsă recent cu racheta Starship de la SpaceX l-a făcut pe Elon Musk să promită „îmbunătățiri majore”

NASA finanțează un test pe orbită al Starship

Elon Musk a anunţat preţul unei lansări a Starship care va duce pământenii în spaţiu