Home » D:News » Imagini uimitoare arată ultimele fracțiuni de secundă înainte ca diferite rachete să explodeze

Imagini uimitoare arată ultimele fracțiuni de secundă înainte ca diferite rachete să explodeze

Imagini uimitoare arată ultimele fracțiuni de secundă înainte ca diferite rachete să explodeze
Sursa foto: Domeniu public/ The Drive
Publicat: 29.03.2021

Fără îndoială, testele cu arme sunt cruciale pentru a ne asigura că noi bombe, rachete și drone funcționează cum trebuie la momentul impactului.

Jurnaliștii de la The Drive au creat o colecție de imagini, toate de domeniu public, care au fost surprins în ultimele milisecunde înainte ca aceste explozibile să intre în contact cu țintele lor.

Fotografiile arată ultima fracțiune de secundă înainte ca puterea distrugătoare a armelor să fie dezlănțuită. Imaginile arată oarecum straniu, de parcă timpul a stat în loc atunci când armele au ajuns deasupra tancurilor, autocamioanelor și altor ținte folosite în timpul testelor.

Liniștea dinaintea furtunii

Liniștea surprinsă de aceste fotografii pare aproape de necrezut și merită cu siguranță să aruncăm o privire mai îndeaproape la fiecare imagine în parte.

Mai presus de toate, imaginile oferă cea mai bună interpretare a diferitelor dimensiuni. Mulți oameni nu realizează cât de mari sunt unele rachete ghidate. Având în vedere dimensiunile unora, precizia pe care o oferă este de-a dreptul uimitoare.

Ce arme au fost surprinse în imagini?

Printre armele surprinse în imagini se numără mai multe rachete de croazieră subsonice Tomahawk RGM-109, racheta de croazieră AGM-158 JASSM, sistemul de rachete neghidate AGR-20A Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS). Totodată, în imagini poate fi văzută și o armă dezvoltată de compania Dynetics, GBU-69/B Small Glide Munition (SGM).

A fost dezvăluit recent că armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă o armă de tip laser cu pulsații electromagnetice care poate pulveriza metalul. Se pare că Dynetics joacă un rol integral în acest proiect, însă deocamdată nu se știu mai multe detalii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc

Testarea celei mai puternice rachete a NASA s-a încheiat cu un eșec parțial

Okhotnik, un avion de luptă fără pilot al Rusiei, a fost testat pentru prima oară cu rachete aer-aer

China construiește un cosmodrom plutitor pentru viitoarele lansări de rachete

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase