Home » D:News » Un băiat de șase ani a descoperit o fosilă veche de sute de milioane de ani în curtea din spatele casei

Un băiat de șase ani a descoperit o fosilă veche de sute de milioane de ani în curtea din spatele casei

Un băiat de șase ani a descoperit o fosilă veche de sute de milioane de ani în curtea din spatele casei
Sursa foto: Express & Star/ Youtube
Publicat: 03.04.2021

Un băiat de șase ani a descoperit în grădina sa o fosilă care datează din urmă cu milioane de ani. Băiatul a primit o trusă pentru vânătoarea de fosile de Crăciun.

Siddak Singh Jhamat, cunoscut drept Sid, a spus că a fost încântat să găsească o fosilă în curtea din spatele casei sale din orașul Walsall, din comitatul West Midlands din centrul Angliei. Sid a spus că a descoperit fosila în timp ce căuta râme.

„Pur și simplu săpam și căutam râme sau cărămizi și am dat peste această piatră care arată puțin ca un horn, și am crezut că ar putea fi un dinte, o gheară sau un horn, dar a fost, de fapt, o bucată de coral. Am fost foarte bucuros”, a explicat Sid.

Vechimea fosilei este estimată între 251 și 488 de milioane de ani

Tatăl băiatului, Vish Singh, a declarat că au fost „surprinși” să descopere ceva „cu o formă atât de ciudată în sol”. „A găsit un coral și alte bucăți mai mici în jur. În următoarea zi, a descoperit o bucată de nisip solidificat. Aceasta conținea moluște, scoici de mare și ceva numit crinoid”, a adăugat tatăl lui Sid.

Vish Singh a reușit să identifice coralul prin intermediul unui grup din care face parte pe Facebook, ai cărui membri au putut să determine că urmele de pe fosilă aparțin cel mai probabil unui coral Rugosa. Vechimea fosilei este estimată între 251 și 488 de milioane de ani.

„La acea vreme, Anglia făcea parte din Pangeea”

„Perioada în care au existat (n.r. coralli) a fost în urmă cu 500 și 251 de milioane de ani, adică Paleozoic. La acea vreme, Anglia făcea parte din Pangeea, un supercontinent. Totodată, Anglia era sub apă”, a spus Vish Singh, citat de The Guardian.

Familia a mai precizat că nu locuiește într-o zonă cunoscută pentru fosile, precum Coasta Jurasic din sudul Angliei. De asemenea, familia are de gând să ia legătura cu reprezentanții Muzeului de Geologie al Universității din Birmingham pentru a anunța descoperirea.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Fosila unui dinozaur surprinde schimbările care apar odată cu evoluția

Aspretele, o fosilă vie și cea mai rară specie de pește din Europa, a fost redescoperit într-un râu din România

O fosilă de 500 de milioane de ani ar putea fi o ”verigă lipsă” în evoluția artopodelor

Noi dezvăluiri făcute de genomul celacantului, „fosila vie” care ne-ar putea ajuta să descifrăm misterele propriei evoluții

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase