Home » D:News » NASA a început testarea capsulei Orion în apă

NASA a început testarea capsulei Orion în apă

Publicat: 02.04.2021

Inginerii NASA de la Centrul de Cercetare Langley, din Virginia, au început o nouă serie de teste de impact la apă folosind o versiune a capsulei Orion.

Testele, efectuate la bazinul de cercetare a impactului din cadrul centrului, simulează diferite scenarii de aterizare pentru a ajuta cercetătorii să aibă o imagine mai clară a ceea ce Orion și echipajul aflat la bord pot experimenta atunci când amerizează în Oceanul Pacific după misiunile Artemis de pe Lună.

Orion va fi lansată de noua rachetă NASA, Space Launch System (SLS), înaltă de 98 de metri, care urmează să fie utilizată în misiunea Artemis I de la sfârșitul acestui an.

În timpul primei misiuni Artemis, racheta SLS va trimite o capsulă Orion fără echipaj într-un zbor în jurul Lunii și înapoi pe Pământ, marcând astfel prima dintre cele trei misiuni.

Artemis va readuce oamenii pe Lună

NASA intenționează să asolizeze prima femeie și următorul bărbat pe Lună până în 2024 pentru a „explora mai mult decât oricând din suprafața lunară” și pentru a se pregăti pentru următorul pas: ajungerea astronauților pe Marte.

În timp ce inginerii au început să testeze oficial cu model brut al Orion în 2011, NASA a efectuat o serie de teste de impact în bazin în 2016.

Cu toate acestea, noile teste folosesc o nouă configurație a modulului, construit la sediul din Colorado al contractorului principal Lockheed Martin, care „reprezintă proiectul final al navetei spațiale”, după cum a precizat NASA, citată de Fox News.

Potrivit acesteia, noile teste verifică structura necesară îndeplinirii Artemis II, prima misiune cu echipaj uman din cadrul programului.

Anterior, NASA a precizat că au existat mai multe actualizări structurale și îmbunătățiri ale capsulei Orion și a menționat că datele din testele din 2021 vor fi incluse în modelarea computerizată finală.

Vă recomandăm să citiți și:

Zeci de miliarde de dolari pentru programul Artemis care vizează retrimiterea oamenilor pe Lună

Momentul în care NASA a testat propulsorul rachetei care va trimite oamenii pe Lună, în viitoarele misiuni Artemis

NASA a testat din nou racheta SLS care va readuce oamenii pe Lună. Cum s-a sfârșit totul

Un tezaur de delicii cosmice. NASA a publicat imagini superbe cu Universul care ne înconjoară

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase