Home » D:News » Noi telescoape pentru armata americană pentru a urmări sateliții ostili

Noi telescoape pentru armata americană pentru a urmări sateliții ostili

Publicat: 11.04.2021

Forța Spațială, cea mai nouă ramură a armatei americane, va folosi noi telescoape terestre pentru a urmări obiectele aflate pe orbită în timpul zilei, oferind un avantaj față de tehnologiile existente care funcționează de obicei pe timp de noapte. Odată instalate, cele șase telescoape vor putea observa obiecte de la o distanță de peste 35 de kilometri.

Telescoapele și tehnologia aferentă sunt furnizate de Numerica, un start-up din Colorado care operează deja diverse telescoape terestre. Firma a finanțat această ultimă afacere folosind 3 milioane dolari furnizați de Forțele Aeriene ale SUA.

Primii 750.000 de dolari au fost câștigați sub formă de premiu în cadrul unui eveniment organizat în 2019 de Air Force. Serviciul a căutat să atragă întreprinderi din industria spațială în sectorul militar. Fondurile rămase au fost apoi furnizate pentru a dezvolta tehnologia. Cele șase noi telescoape sunt instalate în Colorado, precum și în locații din Australia și Spania”, a spus Todd Brost, directorul de proiecte speciale de la Numerica.

Compania Numerica, pionier în dezvoltarea telescoapelor

Interferențele de la lumina soarelui fac ca urmărirea obiectelor spațiale să fie o provocare dificilă și una care, în mod tradițional, necesită telescoape mari și scumpe. Numerica a fost un pionier în dezvoltarea telescoapelor pentru a oferi servicii de urmărire a sateliților, asigurându-se că aceste obiecte pot fi identificate non-stop. Compania spune că telescoapele folosesc camere cu infraroșu cu unde scurte de mare viteză, optică personalizată și algoritmi avansați” pentru a observa sateliții care orbitează Pământul.

Anul trecut, armata americană și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un satelit rus care părea să urmărească un satelit spion american KH-11. La rândul său, Rusia insistă că sateliții săi inspectori sunt destinați să se apropie de celelalte sisteme spațiale ale țării pentru a le examina. Aceste sisteme sunt mici și foarte manevrabile, ceea ce face detectarea lor mai dificilă.

Urmărirea sateliților suspecți este o prioritate pentru armata SUA

Folosind aceste telescoape, serviciul ar putea fi capabil să urmărească orice sateliți care se apropie de omologii lor din SUA. Noile telescoape terestre ar putea fi foarte utile pentru Forța Spațială. Urmărirea sateliților suspecți din Rusia ar fi o prioritate pentru armata SUA, potrivit The Drive.

Sateliții oferă o gamă largă de capacități, inclusiv avertizare, colectare de informații, comunicații și schimb de date, navigare și îndrumare privind armele. În timpul (sau înainte de) un conflict la scară largă, sateliții ar fi țintele principale pentru potențialii dușmani capabili să le combată. Cu toate acestea, Rusia nu este singura putere cu acces la diferite sisteme anti-satelit. China, precum și alte țări, lucrează la interceptoare terestre și arme cu energie direcționată.

Noile telescoape vor fi deținute și operate de Numerica, dar toate imaginile și datele colectate vor fi puse la dispoziția Forței Spațiale. În continuare, compania va combina imaginile de la telescoapele sale de zi cu cele de la senzorii de noapte pentru a oferi o imagine completă. În prezent, Numerica are peste 130 de senzori optici de diferite tipuri în mai mult de 20 de locații din întreaga lume.

Această ultimă afacere cu Numerica arată interesul tot mai mare al armatei americane în mobilizarea companiilor private privind operațiunile spațiale. Se dorește creșterea capacității în diferite domenii, inclusiv comunicațiile. Utilizarea rețelei de telescoape Numerica este o dovadă în plus că Forța Spațială se poziționează din ce în ce mai mult ca un actor strategic în orice potențială confruntare.

Vă recomandăm să citiți și:

Locuitorii unui sat din Franța spun că sateliţii Starlink ai lui Elon Musk afectează laptele vacilor

Cercetătorii ruși au scufundat un telescop uriaș în Lacul Baikal pentru a căuta cele mai mici particule din Univers

SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce fel de rachetă va construi compania lui Elon Musk

Microsoft încheie un contract de 21,9 mld. dolari cu armata americană

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase