Home » D:News » Porsche recheamă modelul electric Taycan. O eroare de software a lăsat mai mulți șoferi blocați pe șosele

Porsche recheamă modelul electric Taycan. O eroare de software a lăsat mai mulți șoferi blocați pe șosele

Publicat: 06.07.2021

Porsche a anunțat în sfârșit rechemarea modelelor Taycan din cauza unei erori periculoase a sistemului de baterie care cauzează mașina electrică să se oprească brusc în timpul deplasării.

Problema, care afectează șoferii de luni bune însă, din fericire, nu a cauzat victime până acum, poate fi rezolvată acum prin intermediul unei actualizări de software. În mod bizar, problema pare să rezulte din cauza unei singure baterii de 12 volți care are un rol surprinzător de important pentru funcționarea modelelor Taycan de la Porsche.

Una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă momentan industria vehiculelor electrice este dezvoltarea de baterii mai bune și mai mari care să permită funcționarea mai îndelungată a mașinilor.

Unii șoferi au rămas blocați pe șosele

Însă, aceasta nu este singura baterie inclusă în modelul Porsche Taycan. Eroarea din cazul de față se produce atunci când bateria de 12 volți care alimentează diverse componente electrice și accesorii ale mașinii se oprește brusc în timp ce mașina este în mișcare.

Atunci când asta se întâmplă, bateria principală de 800 volți care alimentează vehiculul electric se oprește fără să afișeze vreun avertisment sau mesaj de eroare, potrivit unei anchete a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului din SUA. Problema a însemnat că unii șoferi au rămas blocați pe șosele și nu au mai putut să-și repornească mașinile.

„Principala noastră prioritate este siguranța clienților”

„Principala noastră prioritate este siguranța clienților”, arată un comunicat al Porsche, citat de Futurism.

„Așadar, Porsche a alertat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului că va rechema anumite vehicule MY20 și MY21 Porsche Taycan pentru a actualiza software-ul de control al motorului și componente electrice. În urma unei analize recente, Porsche a stabilit că o problemă de software poate, în anumite cazuri, să detecteze în mod eronat și sporadic o comunicare potențial defectuoasă și să declanșeze o posibilă pierdere de energie. O actualizare de software va ajuta la prevenirea apariției acestei probleme”, au mai adăugat oficialii din cadrul companiei auto.

Vă mai recomandăm să citiți și:

AirCar, mașina zburătoare care tocmai a finalizat cu succes un test de zbor de 35 de minute

New York oprește o flotă de taxiuri Tesla în favoarea unor mașini cu ardere internă

O mașină Tesla Model S, setată pe Autopilot, a intrat într-o mașină de poliție parcată pe banda de urgență

Noua camionetă F-150 Lightning de la Ford, un moment de cotitură pentru piața vehiculelor electrice

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase