Home » D:News » Ce spune Richard Branson despre așa-zisa cursă spațială cu Jeff Bezos: „Știu că nimeni nu mă va crede”

Ce spune Richard Branson despre așa-zisa cursă spațială cu Jeff Bezos: „Știu că nimeni nu mă va crede”

Ce spune Richard Branson despre așa-zisa cursă spațială cu Jeff Bezos: „Știu că nimeni nu mă va crede”
Jeff Bezos și Richard Branson. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.07.2021

Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic, a negat în timpul unei apariții la un post american de știri că ar fi într-o cursă spațială cu miliardarul Jeff Bezos, fondator al Blue Origin și Amazon, în ciuda unui anunț recent conform căruia Branson ar putea ajunge în spațiu în următoarele zile.

Branson este așteptat să ajungă în spațiu la data de 11 iulie, la bordul avionului spațial VSS Unity al companiei Virgin Galactic. Evenimentul va marca următorul zbor suborbital al companiei și cea mai mediatizată lansare de la fondarea Virgin Galactic în 2004.

„Știu că nimeni nu mă va crede, însă, sincer vă spun, nu există nicio competiție”, a spus Branson.

GALERIE FOTO

Miliardarul în vârstă de 70 de ani a recunoscut că așteaptă cu nerăbdare oportunitatea de a călători în spațiu, având în vedere că visează la un zbor în spațiu încă de la aselenizarea misiunii Apollo 11 în 1969. De asemenea, zborul spațial al lui Jeff Bezos este programat în ziua împlinirii a 52 de ani de la aselenizarea misiunii Apollo 11.

750 de oameni s-au înscris pentru zborurile Virgin Galactic

În jur de 750 de oameni s-au înscris pentru zborurile Virgin Galactic, unii punând la bătaie chiar 250.000 de dolari pentru oportunitatea de a călători în spațiu. Blue Origin nu a pus la vânzare bilete normale pentru zborul său, însă o licitație pentru un loc la bordul navei spațiale i-a adus lui Bezos 28 de milioane de dolari.

Richard Branson și echipajul alături de care va călători în spațiu. Sursa foto: Profimedia

Zborurile celor doi miliardari vor implica și alți membri de echipaj. Pasagerii lui Richard Branson vor include Beth Moses, instructor șef al programului de astronauți al Virgin Galactic, Colin Bennett, inginer șef de operațiuni al companiei, precum și Sirisha Bandla, vicepreședinte al afacerilor guvernamentale. Avionul spațial VSS Unity va fi pilotat de Dave Mackay și Michael Masucci, în timp ce nava purtătoare VMS Eve va fi pilotată de C.J. Sturckow și Kelly Latimer.

Bezos a invitat-o pe Wally Funk să i se alătura la prima misiune cu echipaj a companiei sale. Funk este o femeie aviator în vârsta de 82 de ani care nu a reușit să se califice pentru programul de astronauți al NASA în anii 1960.

La ce înălțime deasupra Pământului începe spațiul cosmic?

Dacă totul va decurge conform planului, Funk va fi cea mai în vârstă persoană care ajunge în spațiu, după John Glenn care a reușit la vârsta de 77 de ani. Alți pasageri care îl vor însoți pe Bezos sunt fratele său, Mark, precum și câștigătorul licitației, acesta nefiind deocamdată dezvăluit, potrivit Space.

Indiferent de cine va ajunge primul în spațiu, Bezos este așteptat să ajungă o înălțime mai mare decât Branson. Avionul spațial al Virgin Galactic nu va atinge înălțimea considerată de mulți limita la care începe spațiul, adică 100 kilometri deasupra Pământului. Totuși, Administrația Federală pentru Aviație din SUA consideră că spațiul începe după înălțimea de 80 kilometri, iar avionul spațial VSS Unity este așteptat să ajungă la cel puțin acea înălțime.

Deși Bezos rămâne deocamdată tăcut în privința încercării lui Branson de a ajunge primul în spațiu, miliardarul a sugerat, cu ani în urmă, că vehiculul de lansare New Shepard este mai bun decât Virgin Galactic datorită abilității companiei sale de a trece de limita de 100 kilometri, cunoscută drept Linia Kármán.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Competiție între miliardari. Richard Branson vrea să plece în spațiu înaintea lui Jeff Bezos

Cea mai nouă navă spațială din flota Virgin Galatic. Ce spune Richard Branson despre vehicul

Petiție împotriva lui Jeff Bezos. Peste 14.000 de oameni nu vor ca fondatorul Blue Origin să se reîntoarcă pe Pământ

Ce face Bezos după plecarea de la conducerea Amazon

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase