Home » D:News » Riscul de afecţiuni cardiace la vaccinul Moderna, mai mare decât se credea inițial

Riscul de afecţiuni cardiace la vaccinul Moderna, mai mare decât se credea inițial

Riscul de afecţiuni cardiace la vaccinul Moderna, mai mare decât se credea inițial
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 23.08.2021

Oficialii americani din domeniul sănătăţii investighează mai multe date conform cărora vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar putea fi legat de un risc mai mare de afecţiuni cardiace rare la adulţii mai tineri decât se credea anterior, a informat Washington Post.

Sursa citată spune că este prea devreme pentru ca autorităţile de reglementare să ajungă la o concluzie şi că este necesară o analiză suplimentară înainte de a se face orice recomandare.

În iunie, autorităţile de reglementare au adăugat un avertisment care însoţeşte vaccinurile ARNm produse de Moderna şi Pfizer pentru a semnala riscul rar de inflamaţie cardiacă observat în primul rând la bărbaţii tineri.

Cu toate acestea, au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşească cu mult riscurile.

O incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei

S-ar putea să existe o incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei la cei care primesc vaccinul Moderna în comparaţie cu vaccinul Pfizer, scrie Washington Post citând date din raport, potrivit Mediafax.

Datele sugerează că riscul cel mai mare îl prezintă bărbaţii cu vârsta sub 30 de ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase