Home » D:News » „Nu urinaţi spre Rusia”. Unde apare mesajul şi cum sunt pedepsiți cei care nu-l respectă

„Nu urinaţi spre Rusia”. Unde apare mesajul şi cum sunt pedepsiți cei care nu-l respectă

„Nu urinaţi spre Rusia”. Unde apare mesajul şi cum sunt pedepsiți cei care nu-l respectă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.08.2021

Un panou pe care scrie „Nu urinaţi spre Rusia” a fost plasat într-un loc turistic popular din nord-estul Norvegiei, transmite Euronews.

Scris în limba engleză, noul semn le ordonă oamenilor „să nu urineze în direcţia Rusiei”, în caz contrar vor fi sancţionaţi cu o amendă consistentă. Insultarea Rusiei urinând spre graniţa cu această ţară îi poate costa pe turişti şi localnici deopotrivă de la 3.000 de coroane în sus (circa 300 euro).

Poliţiştii de frontieră militari norvegieni supraveghează cu deosebită atenţie zona, prin intermediul camerelor de supraveghere. Anunţul a fost plasat pe malul râului Jakobselva, care separă Norvegia de Rusia.

Comisarul norvegian de frontieră, Jens-Arne Høilund, a confirmat informaţiile potrivit cărora un semn a apărut în apropierea satului Grense Jakobselv.

„Urinatul în natură nu este neapărat ofensator, dar depinde de punctul de vedere”

„Semnul a fost probabil pus acolo de oameni bine intenţionaţi, pentru a-i avertiza pe cei care trec prin zonă împotriva unui comportament ofensator”, a declarat Høilund într-o declaraţie pentru AFP.

Conform legislaţiei norvegiene, este ilegală săvârşirea unui „comportament ofensator la frontieră, îndreptat împotriva statului vecin sau a autorităţilor acestuia”, cu o amendă pe măsura faptei.

„Urinatul în natură nu este neapărat ofensator, dar depinde de punctul de vedere”, a adăugat Høilund. „Aici intră sub incidenţa legii care interzice comportamentul ofensator la frontieră”.

Comisarul a adăugat că autorităţile ruse nu s-au plâns niciodată de nimic din ceea ce avertizează semnul, potrivit Mediafax.

Presa norvegiană a relatat anterior incidente în care cetăţenii au fost amendaţi sau opriţi de poliţiştii de frontieră pentru că au trecut ilegal frontiera de 198 de kilometri sau au aruncat cu pietre peste râul Jakobselva spre Rusia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase