Home » D:News » Prințul William este în dezacord cu miliardarii angajați în cursa spațială

Prințul William este în dezacord cu miliardarii angajați în cursa spațială

Prințul William este în dezacord cu miliardarii angajați în cursa spațială
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 15.10.2021

Prințul William pare să dezaprobe turismul spațial, susținut de unii dintre cei mai importanți miliardari din lume, relatează CNBC.

Vorbind pentru BBC, William a spus: „Am văzut că toată lumea încearcă să pună la punct turismul spațial … avem nevoie de unele dintre cele mai mari creiere și minți din lume să încerce să repare această planetă și nu să încerce să găsească următorul loc unde să mergem să trăim”.

Comentariile Ducelui de Cambridge – care au fost difuzate integral joi – au fost făcute în aceeași săptămână în care actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a ajuns în spațiu într-o capsulă a Blue Origin, compania lui Jeff Bezos.

Față în față cu Bezos, după ce s-a întors pe Pământ, Shatner a spus „Ceea ce mi-ați oferit este cea mai profundă experiență pe care mi-o pot imagina. Sunt atât de plin de emoție în legătură cu ceea ce tocmai s-a întâmplat”. Bezos însuși a întreprins un zbor spațial pe 20 iulie.

La 11 iulie, o navă spațială Virgin Galactic care îl transporta, printre alții, pe miliardarul Richard Branson, a efectuat un zbor la limita spațiului. Un alt miliardar implicat în acest sector este Elon Musk, prin intermediul companiei SpaceX.

Deși aceste companii au generat o cantitate semnificativă de publicitate și interes, se pare că prințul nu va apela prea curând la serviciile lor.

Prințul William afirmă că nu i-ar plăcea să fie turist spațial

William a fost întrebat de BBC dacă i-ar plăcea să fie turist spațial într-o zi. „Nu mă interesează absolut deloc să merg atât de sus”, a răspuns prințul, care a adăugat că există o „întrebare fundamentală” legată de amprenta de carbon a unor astfel de călătorii.

Bezos însuși a abordat preocupările legate de tipurile de eforturi în care sunt implicate acum firme precum Blue Origin.

Într-un interviu acordat CNN în iulie, înainte de călătoria sa, i s-a spus că astfel de zboruri în spațiu sunt numite de critici „plimbări de plăcere pentru cei bogați” și că timpul, banii și energia ar trebui să se concentreze asupra problemelor de pe Pământ.

„Ei bine, eu zic că au în mare parte dreptate”, a răspuns el. „Trebuie să le facem pe amândouă … avem o mulțime de probleme aici și acum pe Pământ și trebuie să lucrăm la acestea, și trebuie să privim întotdeauna spre viitor – am făcut întotdeauna asta ca specie, ca civilizație. Trebuie să le facem pe amândouă”.

Ducele de Cambridge nu este singurul membru al familiei regale britanice care își exprimă opiniile cu privire la mediu. În septembrie 2020, tatăl său, prințul Charles, a cerut un „plan de tip Marshall pentru natură, oameni și planetă”.

La începutul acestei săptămâni, Charles a declarat pentru BBC: „Vechiul meu Aston Martin, pe care îl am de 51 de ani, funcționează, dacă vă vine să credeți, cu surplus de vin alb englezesc și zer din procesul de prelucrare a brânzei”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase