Home » D:News » Jeff Bezos va construi un ceas în munte. Acesta ar trebui să funcționeze 10.000 de ani

Jeff Bezos va construi un ceas în munte. Acesta ar trebui să funcționeze 10.000 de ani

Jeff Bezos va construi un ceas în munte. Acesta ar trebui să funcționeze 10.000 de ani
Credit foto: The Long Now Foundation
Publicat: 25.12.2021

În 2018 a apărut pentru prima dată vestea că Jeff Bezos de la Amazon construi un ceas în munte, un ceas gigantic care ar trebui să funcționeze 10.000 de ani. Lucrările la acest ceas sunt în prezent în plină desfășurare.

Acest lucru se va întâmpla în vestul Texasului. Odată finalizat, ceasul va avea o înălțime de 152 de metri și va fi alimentat de ciclurile termice ale Pământului. Ceasul este în construcție de ceva vreme, potrivit Interesting Engineering.

Trebuie remarcat faptul că ceasul, numit Clock of the Long, este de fapt ideea informaticianului și antreprenorului Danny Hillis, care a avut ideea pentru prima dată în 1986.

Acest ceas în munte va ticăi doar o dată pe an

Deci ce va face acest ceas? Nu multe, de fapt. Ceasul este proiectat să ticăie doar o dată pe an și să sune o dată pe mileniu.

Pare multă muncă pentru un ceas în munte care va avea atât de puțină activitate, dar acesta are un scop important.

„De ce ar construi cineva un ceas în munte cu speranța că va suna timp de 10.000 de ani?” este întrebarea care apare pe site-ul oficial al ceasului.

O parte a răspunsului: tocmai pentru ca oamenii să pună această întrebare și, după ce a pus-o, să-și amintească noțiuni despre generații și milenii.Dacă avem un ceas proiectat să ticăie timp de 10.000 de ani, ce fel de întrebări și proiecte la scară generațională vă va sugera? Dacă un ceas poate funcționa timp de zece milenii, nu ar trebui să ne asigurăm că civilizația noastră funcționează la fel de bine?”

Ceasul gigant este proiectat să găzduiască cinci camere aniversare – pentru aniversările de 1 an, 10 ani, 100 de ani, 1.000 de ani și 10.000 de ani de la finalizarea lui. Camera pentru aniversarea primului an va deține o machetă a planetelor și a lunii Pământului, în timp ce amenajarea celorlalte camere aniversare va fi lăsată în seama generațiilor viitoare.

Vă recomandăm să citiți și:

Rivalitatea dintre Elon Musk și Jeff Bezos. Noi critici ale miliardarului de la SpaceX

Un fost angajat Amazon, concediat de un algoritm, spune că aproape şi-a pierdut casa

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri

Un producător s-a hotărât să facă îngheţată din deşeuri alimentare. De ce este o afacere de succes

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase