Home » D:News » Angajații din sectorul privat din New York, obligați să se vaccineze

Angajații din sectorul privat din New York, obligați să se vaccineze

Angajații din sectorul privat din New York, obligați să se vaccineze
Foto: Mufid Majnun/ Unsplash
Publicat: 08.12.2021

Orașul New York introduce vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din sectorul privat. Decizia a fost anunțată de primarul Bill de Blasio și este prima de acest fel din Statele Unite. Va intra în vigoare la 27 decembrie.

Angajatorii din orașul New York City vor trebui să impună vaccinarea COVID-19 pentru angajații lor, conform noilor reguli anunțate luni de primarul Bill de Blasio.

Potrivit abc news, obligativitatea vaccinării în companiile private va intra în vigoare la 27 decembrie și are ca scop prevenirea unei creșteri a cazurilor COVID-19 în perioada sărbătorilor și a lunilor reci.

Vor fi obligați să se vaccineze angajații din 184.000 de afaceri

„Vrem să evităm un nou val de infecții, generat de varianta Omicron”, a explicat de Blasio, la emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC.

Bill de Blasio a spus că toți angajatorii privați vor trebui să ceară dovada vaccinării angajaților.

Conform unui purtător de cuvânt al primarului, noua regulă ar viza aproximativ 184.000 de afaceri.

În acest moment, vaccinarea obligatorie este în vigoare pentru angajaţii publici din oraşul New York, după ce angajaţii publici din educaţie şi sănătate din New York au fost deja obligaţi să se vaccineze din septembrie.

Regulile actuale din orașul New York prevăd cel puțin o doză de vaccin pentru restaurante, săli de divertisment și de fitness, însă, conform noilor măsuri, pentru aceste locuri se vor cere două vaccinuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Și copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi nevoiți să aibă cel puțin o doză de vaccin, a declarat de Blasio.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase