Home » D:News » Va exista un boom de bebeluși COVID? Ce spun datele din Australia

Va exista un boom de bebeluși COVID? Ce spun datele din Australia

Va exista un boom de bebeluși COVID? Ce spun datele din Australia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.12.2021

Rata de fertilitate din Australia a scăzut la un nivel minim record anul trecut. Rata totală de fertilitate a atins un minim istoric de 1,58 copii pe femeie.

Rata de fertilitate a Australiei continuă să scadă vertiginos, numărul nașterilor înregistrate scăzând sub 300.000 pentru prima dată în ultimii 14 ani, scrie The Guardian.

Cifrele publicate miercuri de Biroul Australian de Statistică arată că anul trecut au fost înregistrate 294.369 de nașteri, o scădere de 3,7% față de 2019. Scăderea din anul precedent a fost de 3%.

Rata totală de fertilitate (TFR) a scăzut la un nivel minim record de 1,58 copii pe femeie.

Directorul demografic al ABS, Beidar Cho, a declarat că numărul mai mic de nașteri în majoritatea regiunilor poate fi atribuit în mare parte „unui an marcat de restricții COVID-19″.

Natalitatea a fost probabil cea mai scăzută din ultimul secol

La rândul său, Aude Bernard, lector superior la Facultatea de Științe ale Pământului și Mediului de la Universitatea din Queensland, a declarat că natalitatea a fost probabil cea mai scăzută din ultimul secol. În opinia lui Bernard, această etapă va fi de scurtă durată și va exista o creștere a numărului de persoane care pur și simplu au amânat să aibă copii din cauza incertitudinii de dinaintea pandemiei.

Scăderea ratei de fertilitate a fost cea mai mare în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, scăzând cu aproape două treimi. Copiii născuți de femeile cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani aproape că s-au triplat, ajungând la 15,2 la 1.000 de femei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase