Home » D:News » 90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată până acum. Când va fi minat restul de 10%?

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată până acum. Când va fi minat restul de 10%?

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată până acum. Când va fi minat restul de 10%?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.12.2021

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată, la 12 ani de când minerii au achiziţionat primii Bitcoini.

Astfel, 18,9 milioane de monede dintr-un total de 21 de milioane se află acum în piaţă. Însă restul de 10% nu este aşteptat să fie minat până în februarie 2140, număr bazat pe estimările CoinDesk.com şi programele de Bitcoin halving, conform platformei Blockchain.com, citată de Business Insider.

Procesele de halving au loc o dată la aproximativ patru ani şi constituie momentul în care numărul de noi Bitcoini care intră în circulaţie se micşorează, fiind o actualizare a reţelei care înregistrează toate tranzacţiile cu Bitcoin.

A fost „pierdută” circa 20% din cantitatea de Bitcoini

Halving-ul va complica tot mai mult eforturile de minare. În prezent, minerii primesc circa 6,25 Bitcoini pentru fiecare „block minat”, numărul urmând să se înjumătăţească în 2024.

Între timp, a fost „pierdută” circa 20% din cantitatea de Bitcoin, ceea ce înseamnă că monedele nu pot fi recuperate. Aşa că şansele ca piaţa să aibă vreodată în circulaţie cele 21 de milioane de monede sunt destul de mici.

La ora publicării ştirii, preţul unui Bitcoin ajungea la 47.390 de dolari, în scădere cu 3,4% în ultimele 24 de ore. Săptămâna trecută, Bitcoin a scăzut cu până la 27% pe fondul temerilor privind varianta Omicron a coronavirusului şi şansele ca banca centrală a SUA să înăsprească politica monetară.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase