Home » D:News » Peste 100 de monede medievale furate dint-un sit arheologic din Iași, recuperate de polițiști

Peste 100 de monede medievale furate dint-un sit arheologic din Iași, recuperate de polițiști

Publicat: 17.12.2021

Peste 100 de monede medievale furate dintr-un sit arheologic din Iași în noiembrie au fost recuperate de polițiști. Aceștia au prins în flagrant delict două persoane care tranzacționau obiectele.

Potrivit IPJ Iași, polițiștii au prins marți în flagrant delict două persoane în timp ce ar fi tranzacţionat 103 monede medievale.

În acest dosar, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare în oraşul Podu Iloaiei şi în judeţul Suceava.

Monedele ar fi fost furate la începutul lunii noiembrie 2021

În urma acţiunii, au fost ridicate cele 103 monede medievale, 21.000 de lei şi 1.750 de euro, precum şi telefoane mobile.

Din cercetări a rezultat faptul că monedele ar fi fost furate, la începutul lunii noiembrie 2021, dintr-un sit arheologic din municipiul Iaşi.

Un tânăr şi o tânără au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Totodată, în cadrul dosarului penal sunt cercetate alte două persoane, încarcerate în penitenciar.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase