Home » D:News » Maezawa, miliardarul din Japonia, a revenit pe Terra după un zbor spațial de 12 zile

Maezawa, miliardarul din Japonia, a revenit pe Terra după un zbor spațial de 12 zile

Maezawa, miliardarul din Japonia, a revenit pe Terra după un zbor spațial de 12 zile
Foto: Profimedia
Publicat: 21.12.2021

Yusaku Maezawa, miliardarul din Japonia, s-a întors pe Pământ după o călătorie de 12 zile în spațiu, punând capăt unei curse de antrenament pentru călătoria sa planificată în jurul Lunii, pentru 2023, cu SpaceX a lui Elon Musk.

Magnatul modei și colecționarul de artă în vârstă de 46 de ani, care a plecat pe 8 decembrie din cosmodromul Baikonur din Kazahstan împreună cu asistentul său Yozo Hirano și cosmonautul rus Alexander Misurkin, a aterizat în stepa kazahă, scrie Reuters.

Maezawa, un pasionat de spațiu, a făcut călătoria cu o navă spațială Soyuz și a devenit primul turist spațial care a călătorit la Stația Spațială Internațională (ISS) în mai bine de un deceniu.

Ce a făcut Yusaku Maezawa, miliardarul din Japonia, la bordul ISS

Una dintre cele mai extravagante personalități publice din Japonia, Maezawa și-a distrat din spațiu urmăritorii de pe rețelele sociale făcând fotografii cu prefectura sa natală, Chiba, arătând cum se face ceai în gravitație zero și discutând despre lipsa lui de lenjerie curată.

Antreprenorul a revenit pe Pământ în condiții de zăpadă, cu precipitații și temperaturi sub zero la locul de aterizare de la aproximativ 150 km sud-est de orașul Zhezkazgan din centrul Kazahstanului.

Maezawa va deveni primul pasager privat în călătoria pe Lună organizată de SpaceX în 2023, deoarece firmele comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, introduc o nouă eră a călătoriilor în spațiu pentru clienții bogați.

Miliardarul, care a vândut afacerea sa online de modă, Zozo, către SoftBank în 2019, caută opt persoane care să i se alăture în călătoria sa Lunară din 2023, solicitând doritorilor să treacă teste medicale și un interviu.

Vă recomandăm să citiți și:

Timp de 32 de ani, o femeie a falsificat rezultatele testelor de oțel pentru submarinele americane

Fondul lui George Soros a investit în bitcoin. Câte criptomonede deține deocamdată

Criză demografică puternică în China. Cuplurilor li se permite să aibă un al treilea copil

Rolls-Royce lansează „cel mai ambițios automobil creat vreodată”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase