Home » D:News » Artefactele dacice și romane din România au mare succes în Spania

Artefactele dacice și romane din România au mare succes în Spania

Artefactele dacice și romane din România au mare succes în Spania
Foto: Profimedia
Publicat: 12.01.2022

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” are un succes răsunător în Spania, anunță Ministerul Culturii din România care citează un comunicat de presă al Guvernului spaniol. Muzeul care o găzduiește este cel mai vizitat din Spania în 2021.

Expoziția este găzduită de Muzeul Național de Arheologie din Madrid. Potrivit datelor furnizate de autoritățile spaniole, în 2021 instituția a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naționale din Spania. În total, au fost 329.714 de vizitatori.

„Am aflat cu mare bucurie despre succesul excepțional al expoziției noastre în Spania. Bucurie, mândrie chiar, dar fără să fie nicidecum o surpriză, deoarece Muzeul Național de Istorie a României ne-a obișnuit cu evenimente de înaltă calitate. Nu pot uita succesul expoziției Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic de la Lisabona, din 2017, și multe, multe altele”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, citat de Mediafax.

140 de ani de relații diplomatice între România şi Spania

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” marchează 140 de ani de relații diplomatice între România şi Regatul Spaniei.

În cadrul expoziției coordonate de Muzeul Național de Istorie a României sunt 838 de artefacte din colecțiile a 39 de muzee din România. Aceasta va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii februarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase