Home » D:News » Studiu demontat. Vaccinurile împotriva COVID-19 nu conțin oxid de grafen

Studiu demontat. Vaccinurile împotriva COVID-19 nu conțin oxid de grafen

Studiu demontat. Vaccinurile împotriva COVID-19 nu conțin oxid de grafen
Foto: Shutterstock
Publicat: 30.01.2022

Specialiștii susțin că vaccinurile împotriva Covid-19 nu conțin oxid de grafen. Informația a pornit în urma unui studiu cu erori, realizat în Spania, anunță RO Vaccinare.

Informația privind oxidul de grafen s-a răspândit pe rețelele de socializare.

„Vaccinurile împotriva Covid-19 nu conțin oxid de grafen! Mai multe articole și postări pe platformele de social media care afirmă fals că „oxidul de grafen” este prezent în vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 și care citează un studiu al unui profesor de la Universitatea din Almeria, Spania în acest sens au fost distribuite de mii de ori în mai multe limbi”, scrie pe pagina oficială RO Vaccinare.

Specialiștii susțin că studiul este greșit, iar reprezentanții universității spaniole „s-au distanțat” de document.

Vaccinurile din Europa nu conțin oxid de grafen

„Acuzația este nefondată și provine dintr-un studiu greșit metodologic. Experții au confirmat pentru AFP că nu există dovezi privind prezența acestor substanțe în vaccinul Pfizer – sau în vreun alt vaccin disponibil pe piața din Europa de astăzi. Mai mult, universitatea s-a distanțat de document și de concluziile sale”, mai scrie pe pagina RO Vaccinare.

Grafenul este un compus format din particule minuscule despre care se spune că are proprietăți antibacteriene și antivirale. Este flexibil, conductiv, ușor, puternic și se pare că este cel mai subțire material din lume, ceea ce îl face atractiv pentru inovație. Materialul a fost izolat pentru prima dată în 2004.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase