Home » D:News » Vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie, după închiderea centrelor de imunizare

Vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie, după închiderea centrelor de imunizare

Vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie, după închiderea centrelor de imunizare
Foto: Shutterstock
Publicat: 16.02.2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că sunt discuții privitoare la faptul că vaccinarea împotriva Covid se va face în viitor doar la medicii de familie.

„Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”.

Revitalizarea campaniei de vaccinare, greu de realizat

Întrebat când se va ajunge la această situație, Alexandru Rafila a declarat că acest lucru se va întâmpla în scurt timp.„Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”, a adăugat ministrul.

De asemenea, el a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase