Home » D:News » Numărul copiilor internați a crescut de patru ori în valul Omicron

Numărul copiilor internați a crescut de patru ori în valul Omicron

Numărul copiilor internați a crescut de patru ori în valul Omicron
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.02.2022

Un studiu realizat de autoritățile americane arată că în timpul valului Omicron a crescut de patru ori numărul copiilor internați din cauza COVID. Cei mai afectați au fost adolescenții nevaccinați.

Potrivit studiului, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de patru ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron a circulat pe scară largă față de perioada de vârf a valului Delta, scrie Mediafax.

De asemenea, în perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de șase ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați.

Strategiile de prevenire COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale

„În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați”, scrie pe pagina RO Vaccinare.

Concluzia specialiștilor este că strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase