Home » D:News » Un ciobănesc german aproape că a fost omorât de un meteorit care s-a prăbușit prin cușca sa

Un ciobănesc german aproape că a fost omorât de un meteorit care s-a prăbușit prin cușca sa

Publicat: 20.02.2022

O cușcă de câine ce poartă amprenta unei găuri de aproximativ 18 centimetri este scoasă la licitație de celebra casă de licitații Christie’s.

Motivul este dat de faptul că perforația a fost făcută de impactul unui meteorit, care aproape că l-a lovit pe Rocky, un ciobănesc german care-și vedea liniștit de viață, într-un mic oraș din Costa Rica.

„O parte a unei ploi exotice de meteoriți, încărcați cu compuși organici, s-a prăbușit peste cușca lui, aproape lovindu-l”, se poate citi în descrierea pe care casa de licitații a făcut-o exponatului.

Printre cei mai căutați meteoriți din toate timpurile

„Coordonatele formale ale căminului lui Roky….vor fi de acum și pentru totdeauna o parte a literaturii științifice”.

Potrivit casei de licitații, rămășițele care aproape că au lovit ciobănescul german „sunt printre cei mai căutați meteoriți din toate timpurile”.

Credit foto: Christie’s

Mai mult decât atât, acestea au trezit un interes științific fantastic, pentru că nu doar că „posedă zeci de mii de prebiotice, inclusiv aminoacizi, dar și fărâme pre-solare, de două ori mai vechi decât Sistemul Solar”, potrivit Futurism.

Pentru suma potrivită, poate fi achiziționată și o cușcă făcută din „lemn presat și acoperiș din tablă oxidată”. Desigur, cuvintele „Roky” și „casă” pot fi observate scrise în partea din față a acesteia.

Din nefericire, podeaua din lemn nu a supraviețuit impactului cu meteoritul.

Oferta actuală, cu doar câteva zile rămase până la încheierea licitației, este de 1.600 de dolari, o sumă ridicol de mică după părerea unora. Însă, casa de licitații consideră că valoarea are potențialul de a ajunge undeva până la 200.000 sau chiar 300.000 de dolari.

Singurul deces documentat în cazul unui animal cauzat de impactul cu un meteorit

Nu ar fi prima dată când un obiect obișnuit este lovit de un meteorit. Potrivit casei de licitații Christie’s, o căsuță poștală avariată s-a vândut în 2007 pentru incredibila sumă de 83.000 de dolari.

În timp ce Roky a avut un noroc fantastic și a supraviețuit, o vacă din Venezuela nu a avut parte de aceeași șansă. Aceasta a devenit „singurul deces documentat în cazul unui animal” în urma impactului cu un meteorit. „Tragicul eveniment” s-a petrecut în 1972. Cu toate că sună ciudat, casa de licitații Christie’s a vândut piatra ce a luat viața vacii pentru suma de 7.100 de dolari, în 2016.

Vă mai recomandăm și:

O „hartă a comorilor” indică locul în care se ascund meteoriții din Antarctica

Diamantul Enigma, de 555 de carate, va fi scos la licitație. Cât valorează nestemata?

Un meteorit de pe Marte conține molecule organice, însă acestea nu sunt dovezi ale vieții

Un meteorit de pe Marte sugerează că viața ar fi apărut pe Planeta Roșie mult mai târziu

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase